Close
Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

A Közel-Kelet a világ leglenyűgözőbb építészeti megoldásainak ad otthont, így ha az Egyesült Arab Emírségekbe, Katarba vagy Szaúd-Arábiába utazunk, érdemes mindig magunknál tartani a fényképezőgépünket, hogy megörökíthessük az utazás legemlékezetesebb pillanatait.

Összegyűjtöttük a Közel-Kelet legikonikusabb és leginstagramosabb helyeit.

Burdzs Kalifa – Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

A nyolcszázharminc méteres Burdzs Kalifa a világ egyik legmagasabb épülete, amely lakásokat és a világ legnagyobb bevásárlóközpontját, a Dubai Mall-t is magában foglalja. Ott található a legmagasabban működő bár is, az Atmosphere Bar and Lounge, amely a 122. emeleten van.

A Burdzs Kalifa a modern építészet és mérnöki munka bravúrja,

csillogó üvegburkolatát és spirális geometrikus megjelenését a sivatagi virágok ihlettek.

Ha lenyűgöző fotót szeretnénk készíteni az épületről, el kell távolodnunk tőle. Tökéletes választás lehet például Dubai Steel Heart, ahonnan igazán Instagram-kompatibilis felvételek lőhetők.

Iszlám Művészeti Múzeum – Doha, Katar

Katar a Közel-Kelet egyik legjobb úti célja, amely ötvözi a modern luxust, az érdekes történelmet és a gyönyörű strandokat. Az egyik legkülönlegesebb épülete a Dohában található Iszlám Művészeti Múzeum, ami a világ egyik legnagyobb iszlám művészeti gyűjteményét fogja össze. Magát az épületet I. M. Pei tervezte 91 éves korában. Egy egyszerű, de

rendkívül látványos és futurisztikus dizájnt talált ki, amely egy kupacnyi kockára emlékeztet.

A legjobb felvételt a főbejárat előtt lehet készíteni kora reggel, amikor a tömeg elkerüli az épületet. A múzeum előcsarnoka, nagy körlépcsőjével és hangulatos világításával szintén ragyogó háttérként szolgál a gyönyörű fényképek elkészítéséhez.

Abraj Al Bait Towers – Mekka, Szaúd-Arábia

A lenyűgöző óratorony hatszáz méteres magasságával és százhúsz emeletével Szaúd-Arábia egyik legikonikusabb épülete. A történelmi Ajjad erőd tetejére épült, amely 2004-ben, az építkezés megkezdésekor némi felháborodást ki is váltott. Mára megváltozott a megítélése, Mekka építészetének egyik legfontosabb mérföldkőjének tartják. Ráadásul mindössze

ötven méterre található Kábától, az iszlám legszentebb helyétől, ahová több millió zarándok érkezik.

Az óralap alatt egy kilátó működik, ahonnan zseniális fényképek készíthetők a városról, Kábáról és a mekkai nagy mecsetről. Aki magát a tornyot fotózná le, érdemes az esti órákban felkeresnie, mivel ilyenkor látványos világítást kap.

Sheikh Zayed nagymecset – Abu Dzabi, Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emirátusok leglátogatottabb és a világ egyik legnagyobb mecsetét arab, olasz és brit építészek tervezték. Márvány mozaikpadlóival, márványkupolájával és Swarovski kristályokkal díszített, aranyozott csillárjaival ötvözi Marokkó, Törökország, Egyiptom és Pakisztán muszlim kultúráját.

A mecset más-más arcát mutatja nappal és éjszaka, így érdemes egy órával naplemente előtt meglátogatni.

Látványos felvételeket lehet készíteni a központi udvarról, ahogyan a fehér-arany épület kirajzolódik a kék-narancssárga naplemente égboltja előtt.

(Forrás: Luxury Travel Magazin, fotók: Getty)

katar | közel-kelet | nagy sztori | dizájn | dubaj

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram