Kiadós családi pulykavacsora kvázi semmilyen előkészülettel? Itt a megoldás!

Modern életünkben kihívást jelenthet egy nagy közös étkezésre összerántani a családot vagy a baráti társaságot. Különösen igaz ez a karácsonyi időszakra, mert olyankor (jobban mondva már ilyenkor…) több meghívásnak kell eleget tenni, egymást váltják a céges vacsorák és a bulik, nem hagynak békén a szűkre szabottnak tűnő határidők és akkor még nem beszéltünk az ajándékvadászat okozta stresszről. Mégis, egy ünnepek előtti (vagy alatti) együtt étkezésnek mindig különös hangulata van, amiért megéri fáradozni. A házigazdától viszont komoly rákészülést, valamint energia- és időbefektetést igényel egy ilyen ebéd vagy vacsora gründolása az alapanyagok beszerzésétől kezdve a menü összeállításán át egészen annak elkészítéséig. Ezt a terhet veszi le a vendéglátó válláról az InterContinental Budapest igencsak kedvező ajánlata.

A Dunakorzón található szálloda és az ott működő ARZ étterem egy egészben sült pulykacsomagot állított össze annak érdekében, hogy a tálaláson kívül semmivel se kelljen foglalkozni, minden flottul menjen és az otthon melegében csak egymásra figyelhessünk.

Egyik hétköznap délben mi is megleptük magunkat egy ilyen pulykapakkal, elvégre nagyobb testű állatról van szó, tehát egyetlen sült pulykával jól lehet lakatni egy egész családot – esetünkben szerkesztőséget.

A hivatalos adatok szerint hat-nyolc fő számára ad teljes értékű étkezést az InterContinental pulykacsomagja, és bár mi aznap meghaladtuk ezt a létszámot,

bőven maradtak még falatok elvitelre.

Na, de kezdjük az elején, annál is inkább, mert a kiszállítással megérkezett hatalmas fehér doboz alapból mutatós, ránézésre sejtette, hogy különlegességet rejt. A gigantikus pulykát gondosan becsomagolt köretek ölelték körbe, és ami manapság csöppet sem elhanyagolható, valamennyi adagon fel voltak tüntetve az allergének és persze, hogy pontosan mit rejtenek.

A még szinte tűzforró sült pulyka társaságában burgonyapüré, párolt almás lilakáposzta, zöldbab, narancsban pácolt édesburgonya, fényezett sárgarépa, vörösáfonya szósz, kelbimbó, gesztenyetöltelék, szárnyas pecsenyelé, egy üveg bor és az elmaradhatatlan almás pite várt tálalásra készen.

Kicsomagolás után az egy percre jutó wow, de jól néz ki! kifejezések száma meghaladta a hatot, úgyhogy neki is láttunk a zöldségágyon pihenő, aranybarnára sült szépség nem kis munkát igénylő felszeletelésének (pro tipp: a mellét ajánlott csíkokra vágni).

Akadt, akinek egy termetes comb foglalta el a tányérját, de azt egyöntetűen megállapítottuk: az a jó a pulykában, hogy sok dolgot meg lehet rajta enni. És hát a köretek!

Egyrészt ennyifélét ilyen színvonalon elkészíteni komoly utánajárást igénylő munkával jár, másrészt kuriózumok is akadtak köztük, mert hát a legtöbb háztartásban viszonylag ritkán kerül az asztalra – az omlós húsra locsolandó – szárnyas pecsenyelé, vagy mondjuk narancsban pácolt édesburgonya. Utóbbit egyébként külön kedvencnek jelöltük.

A pulykacsomag 65 ezer forintba kerül, ami ár-érték arányban kiemelkedőnek mondható, ha figyelembe vesszük, egyrészt mennyi munkaórát vesz el összeállítani egy ennyiféle köretet tartalmazó és ilyen színvonalú menüt, másrészt hány vendéget képes egyszerre jóllakatni.

A december 29-ig megrendelhető pakk elvitelre személyesen vehető fel a hotelben, vagy pluszköltség ellenében házhoz szállítják. A rendelést legalább három nappal a tervezett ebéd/vacsora előtt kell leadni a +36 20 429 7937-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen 8:00 és 16:00 között. Minden foglalást e-mailben igazolnak vissza.

Az InterContinental Budapest egyébként nagyon készül az ünnepekre és az azt megelőző ráhangolódó időszakra. Vasárnaponként élőzenés adventi brunchra lehet asztalt foglalni az ARZ-ban, a szálloda bárjában süteményekre és puncsra épülő karácsonyi kioszkot alakítottak ki, aztán december 24-én különleges vacsorát rendeznek, mint ahogyan négyfogásos karácsonyi menü is kérhető majd, illetve lesz karácsonyi brunch, természetesen szilveszteri vacsora, és újévi reggeli.

(Fotók: Csordás Gábor)

családi | rendelés | karácsony | InterContinental Budapest | arz | köret

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom