Lecsapott az Isha vihar Európára, több száz járatot töröltek a repülőtereken, leállt a vasúti közlekedés a kidőlt fák miatt Skóciában

Hollandiában, Írországban és az Egyesült Királyságban is hatalmas káoszt okozott a közlekedésben az Isha nevű vihar, ami vasárnap érte el a térséget. 

Csaknem százharminc érkező és induló járatot töröltek az amszterdami Schiphol repülőtéren, miután lecsapott az Isha. A vihar erős széllel érkezett, ami járattörlésekhez és késésekhez vezetett. A vihar hatással lehet a repülőgépek földi irányítására is, ami további fennakadásokat okozhat mind az induló, mind az érkező járatok esetében.

A vihar azonban nemcsak Hollandiában csapott le, több más európai országban, így az Egyesült Királyságban és Írországban is problémákat okoz.

Az Euronews értesülései szerint a légitársaságok vasárnap százkét dublini járatot töröltek, további huszonnégyet felfüggesztettek, huszonhetet pedig más repülőtérre irányítottak.

Az angliai, skóciai és walesi vasúti infrastruktúrát irányító Network Rail közölte, hogy sebességkorlátozásokat vezetnek be a legtöbb vonalon, hogy biztonságosabbá tegyék a vasúti közlekedést az időjárási viszontagságok között is. A ScotRail vasárnap este óta nem indított járatokat, mivel több tucat vonalra fák dőltek.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

vihar | járattörlés | repülőtér | késés | isha

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram