Ismerd meg a podcast műfajt!

Podcastek létrehozásának gondolata gyakran felmerül a vállalkozások marketingteendőinek listáján, hiszen kiváló eszközt látnak benne a céges márka népszerűsítésére. Persze napjainkban még nincs mindenki pontosan tisztában azzal, hogy mi is ez a műfaj, és hogyan készülnek ezek a műsorok.

Mi jellemzi a műfajt?

A podcast jelentése tulajdonképpen digitális hangfájlok gyűjteménye vagy sorozata, amelyeket az interneten keresztül érhetsz el, tölthetsz le vagy hallgathatod online. Az adások lehetnek egyéni előadások, de a gyakoribb a párbeszéden alapuló műsor. Ezek a műsorok különböző, a célközönség számára releváns és érdekes témákat dolgoznak fel, megosztanak történeteket, közölnek friss információkat.

Az adások szórakoztató vagy oktató jellegűek, esetleg mindkettő jellemzi őket. Az adásokat gyárthatod saját magad vagy igénybe veheted például a Brocasterz podcast ügynökség szolgáltatásait is. A cég a stúdióbérlés, a hangvágás, a műsorkészítés, a podcastmarketing, a mentorálás lehetőségét kínálja számodra.

Miért népszerű egyre inkább ez a műfaj?

A népszerűség oka nagyon egyszerű, ezeket az adásokat aktív tevékenység közben is tudod hallgatni. Például edzés közben, házimunka közben, autóvezetés közben, hiszen a hallgatás csak kis részét igényli a figyelmednek. Egy jó epizóddal még a monoton tevékenységek is új színt kapnak.

Miért érdemes vállalkozóként fontolóra venni a podcastkészítés lehetőségét?

A szakértők 2021 és 2028 között évente 31,1%-os növekedést prognosztizálnak a podcastek globális piacán. Ez komoly potenciált jelent a formátumban, amely még mindig az út elején jár. Vállalkozóként vagy a márkaépítés lehetőségét keresve a műsorkészítés kiváló eszköz lehet a figyelem megszerzésére az online térben.

Az online platformokon hatalmas verseny zajlik a követőkért, miközben a hirdetési költségek folyamatosan emelkednek. Az új és kiaknázatlan területeken való kommunikáció azonban létfontosságú. Egy jól menedzselt műsor hatékony eszköz lehet a marketing és márkaépítés célok elérésében, főleg, ha a versenytársak előtt sikerül megszólítanod ezzel a műfajjal is a célközönséget, akik potenciális ügyfeleid lehetnek.

További előnyök, amelyeket kiaknázhatsz

A műfaj kiváló eszköz az adatbázis- és közösségépítéshez. A folyamatosan növekvő adatbázis és követőtábor támogathatja a vállalati vagy személyes célokat. A podcast segítségével konkrét üzleti ajánlatokat is át lehet adni, arra viszont figyelni kell, hogy a műsor 80 százaléka értékadás és szórakoztatás legyen, s csak 20 százalékban jelenjen meg a sales jellegű kommunikáció.

Be lehet illeszteni a marketingmixbe

A műsoraidat megfelelő stratégiai tervezéssel és jól kidolgozott tartalommenettel lehet hatékonyan beilleszteni a marketingstratégiába. A podcast megszólíthatja az érdeklődőket, akiket majd más marketingeszközök terelhetnek a vásárlás vagy újravásárlás felé.

A podcastek egyre növekvő népszerűsége vonzó lehetőségeket kínálhat a vállalkozásod számára a tartalomkészítés és a márkakommunikáció terén.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom