A kora nyár ízeit idézi meg ez a tökéletesre sült, kissé citrusos csirkemell sült kukoricával. Az ételt grillen is meg lehet sütni, de serpenyőben, illetve sütőben is elkészíthető. Ráadásul túlságosan sok hozzávalóra sincsen szükség, hiszen a csirkemellen és a kukoricán kívül csupán fűszereket, citromot és egy kevés parmezánt kell felhasználnunk. A végeredmény pedig egyszerre lesz olaszos és magyaros, így mindenki ízlésének megfelelhet.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 40 gramm parmezán
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 lime reszelt héja
- fél lime leve
- 2 teáskanál zöldfűszer tetszőlegesen (például kakukkfű, zsálya, metélőhagyma vagy rozmaring)
- opcionálisan chili pehely
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 cső kukorica
- sós vaj
Elkészítése:
Első lépés: A kukoricákat megkenjük a vajjal, alufóliába tekerjük és betesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg a szemek meg nem puhulnak.
Második lépés: A csirkemellet felszeleteljük. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, parmezánt, a zúzott fokhagymát, a lime héját és levét, a zöldfűszereket és a chili pelyhet. Alaposan bedörzsöljük vele a húsokat
Harmadik lépés: Serpenyőben vagy grillen készre sütjük. A megsült kukoricával tálaljuk.
A BBQ-partik központi elelmei a húsok, holott számos lehetőség nyílik arra, hogy változatos vegetáriánus fogásokat készítsünk el a tűzön. Olyan ötleteket gyűjtöttünk, amelyek új értelmet adnak majd a grillezésnek a húsevők és a vegák számára egyaránt.
(Fotók: Getty Images)
grill | sült kukorica | kukorica | BBQ | receptVilágvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!