Close
Itt egy ország, amelyik fizet, ha odautazunk

Itt egy ország, amelyik fizet, ha odautazunk

Méghozzá nem is keveset.

Jó néhány ország különféle csalogató akciókkal próbálja magához édesgetni a turistákat, ami teljesen érthető lépés, hiszen a világjárvány gyakorlatilag mindenhol tönkrette a turizmust. Az már más kérdés, mikor érezzük majd újra a bizalmat egy külföldi utazás iránt, de az ehhez hasonló ösztönzések talán segítenek a döntésben.

A Japán Turisztikai Hivatal úgy próbálja a szigetre csábítani az országot felfedezni vágyókat, hogy az összes utazási költség felét kifizeti, amennyiben egy utazási irodán keresztül vásárolnak utat, amikor majd enyhülnek az utazási korlátozások.

Tabata Hirosi, a hivatal vezetője elmondta, hogy a kezdeményezésre tizenhatmilliárd dollárt szánnak, és leghamarabb 2020 júliusának végén indulhat el – olvasható a The Japan Times cikkében.

Japán vonzereje letaglózó: egész évben szemet gyönyörködtető természeti szépségekkel, hihetetlenül gazdag történelemmel és kultúrával, pagodákkal, templomokkal, szentélyekkel, futurisztikus épületekkel, és a vidék érintetlenségével vár. Az ország egy misztikum, maga a titokzatosság és nyugodtság.

Korábban megírtuk, hogy Olaszországban is hasonló lépéshez folyamodtak: a Szicíliába érkező vendégek repülőjegyeinek a felét, szállásuk egyharmadát állnák, ha valaki az enyhítések után úgy határoz, hogy ott szeretné eltölteni az első, karantén utáni szabadságát.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: The Japan Times, fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom