Close
Ezekben a nagyvárosokban találjuk a legtöbb milliárdost

Ezekben a nagyvárosokban találjuk a legtöbb milliárdost

A Wealth-X szokásos évi jelentéséből kiderül, hogy a világ dollármilliárdosainak harmada tizenöt városra koncentrálódik. 

A lista élmezőnyében főként kelet-ázsiai metropoliszokat találni, de természetesen az Egyesült Államoknak sincs oka szégyenkezni: három várossal képviselteti magát a világ egyik vezető országa. Apropó Amerika: az USA adja a legtöbb milliárdost a világnak, New Yorkban pedig majdnem annyi milliárdos él, mint az egész országban összesen.

A tizedik helyezett, húszmillió lakosú indiai Mumbaiban a lakosság fele nyomorban tengődik, ám a városnak harmincnyolc milliárdosa van. A kilencedik a kínai Sencsen, ahol az Alibaba társalapítója, Jack Ma lakik harminckilenc további dollármilliárdos társaságában.

Los Angeles nyolcadiknak futott be negyvennégy milliárdossal, köztük a Tesla-vezér Elon Muskkal, egy hellyel lemaradva Szingapúr mögött.

Pekingi lakcímkártyával ötvenhét milliárdos rendelkezik, míg londonival kilenccel több – jó néhányan közülük a milliárdosok utcájaként ismert Kensington Palace Gardensben laknak. Éppencsak lecsúszott a dobogóról a hetvenhárom milliárdosnak otthont adó Moszkva, ahol Oroszország papíron leggazdagabb embere, a bányászatból hatalmas vagyonra szert tett Vlagyimir Potyanin él.

A képzeletbeli dobogó alsó fokán a technológiai szektorban erős, mindössze alig több mint 800 ezer fős San Francisco található hetvenhét milliárdossal, míg a második a hét és fél milliós Hongkong, ahol idén az előző évhez képest a legtöbben, kilencen csatlakoztak a képzeletbeli exkluzív klubhoz: összesen kilencvenhat milliárdos él ott.

Ahol pedig jelenleg a legtöbb milliárdost találjuk, az New York – a nyolc és fél milliós Nagy Alma az egyetlen város a világon száznál is több milliárdossal. A város leggazdagabb embere a korábbi polgármester Michael Bloomberg, akinek becsült vagyona 60,1 milliárd dollár.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom