Close
Kiderült, melyik országban a legdrágább élni a világon

Kiderült, melyik országban a legdrágább élni a világon

Nincs messze tőlünk.

A CEO World üzleti magazin rukkolt elő éves listájával, amelyben összegyűjtötték, mely országokban a legdrágább és a legolcsóbb az élet. Szakértőik a szállások, az öltözködés, az éttermek, a taxik, a közüzemi díjak, élelmiszerek és a tömegközlekedés költségeit alapul véve állították fel a listájukat. Fix értéknek a hírhedten drága New Yorkot vették, az amerikai város mellé a 100-as értéket rendelték.

Bár az Amerikai Egyesült Államok összességében nem a legköltségesebb ország, de New York rendszeresen a világ legdrágább városai között szerepel a hasonló listákon

A listán az első helyet Svájc szerezte meg, azaz minden értéket figyelembe véve a magazin szerint ebben az országban a legköltségesebb élni. A százharminckét országot felölelő rangsorban a második Norvégia lett, a harmadik pedig Izland.

Aki már járt Rejkjavikban, tudja, hogy kifejezetten drága hely

A top tízbe Dánia és Luxemburg, illetve Japán, a Bahamák, Izrael, Szingapúr és Dél-Korea fért be. Az Amerikai Egyesült Államok a huszadik lett, Anglia pedig a huszonhetedik. A listából kiderült, hogy mindössze három országban költségesebb élni, mint New Yorkban, ezek pedig a lista első három helyét foglalják el.

A lista élén álló Svájc toronymagasan nyert a maga 122,4 pontos eredményével, hiszen Norvégia csak 101,4 ponton állt.

Ha alaposabban megnézzük a kutatást, az is kiderül, hogy Svájcban a legdrágább élelmiszert vásárolni, illetve étterembe menni. Az alpesi ország egyébként a híres Big Mac-indexet is vezeti, ugyanis a világon ott kerül a legtöbbe a McDonald’s híres szendvicse, árfolyamtól függően nagyjából kétezer forintba.

Zermattban is van McDonald’s

A negyedik helyen lévő Japán az legdrágább Európán kívüli ország, de érdemes megfigyelni, hogy 83,4-es értékével jóval megengedhetőbb, mint a 100,4 pontos, harmadik helyen lévő Izland. Az ingatlanok ára a világon Hongkongban a legmagasabb, de a relatíve olcsó éttermei és élelmiszerei miatt csak a tizenegyedik helyen áll.

Ami más európai országokat illet: az Európai Unióból frissen kilépett Egyesült Királyság a huszinhetedik helyet foglalja el, amivel olcsóbb, mint az Amerikai Egyesült Államok vagy Kanada, de drágább, mint Olaszország vagy Németország.

A lista legvégét India, Afganisztán és Pakisztán foglalja el. Az élelmiszerek ára Afganisztánban, Pakisztánban, Üzbegisztánban és a polgárháború sújtotta Szíriában a legalacsonyabbak, míg egy éttermi kirándulást a világon a legolcsóbban Tunéziában ejthetünk meg.

Oroszországban és Kínában jóval olcsóbb élni, egy kategóriában vannak Brazíliával, Kenyával és Magyarországgal.

A teljes listát ide kattintva lehet végigböngészni.

lista | ceoworld | pakisztán | életszínvonal | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram