Izrael örömcímkékkel és minél kevesebb korlátozással próbálja visszaszorítani a negyedik hullámot

Fenn akarják tartani a megszokott életet, még akkor is, ha meredeken emelkednek a számok.

Izraelben minél kevesebb korlátozással próbálják visszaszorítani a járvány negyedik hullámát, jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.

"Amikor a világ az erősen fertőzöttre, pirosra vált, az izraeli kormány célja a megszokott élet és a napi rutintevékenységek fenntartása"

– hangsúlyozta Naftali Bennett miniszterelnök. Az új fertőzöttek közül százötvenen külföldről tértek vissza az utóbbi tíz napban, százharmincan olyan országokból, melyekbe eddig nem korlátozták a beutazást. Harmincöten Görögországból, tizenöten az Egyesült Államokból, tizenöten Ciprusról, tizenketten Törökországból, tízen Grúziából, öten az Egyesült Királyságból, négyen Olaszországból, hárman Németországból és Bulgáriából, ketten-ketten pedig Peruból, Franciaországból, Magyarországról, Hollandiából, Tanzániából, Ukrajnából és Egyiptomból tértek haza.

Tizennégyen már tiltott országokból érkeztek, közülük heten Üzbegisztánból, négyen Oroszországból, és egy utas Brazíliából. Nyolcan pedig "erősen nem ajánlott helyekről" térek haza: heten Spanyolországból és egy ember Kirgizisztánból landolt Tel-Avivban.

Szerdán lép életbe a szórakozóhelyek látogatását és a tömeges családi rendezvények megtartását szabályozó "örömcímke" alkalmazása.

Ez alapján a több mint száz főt fogadni tudó zárt térbe csak 72 óránál frissebb negatív koronateszttel vagy oltással védve vagy felgyógyulás után lehet belépni, és maszkot kell hordani, amit csak az étkezés és az ivás idején lehet levenni.

Bennett a megbeszélésen bejelentette: a közeljövőben ismertetik a szeptember elsejei tanévkezdés terveit, hogy az iskolák időben felkészülhessenek a koronavírus-járvány miatti különleges követelmények teljesítésére.  "Fő célunk a zökkenőmentes tanévnyitás – mondta Bennett.

– Olyan évet éltünk át, amelyben elsőként az oktatás szenvedett károkat, és azt láttuk, hogy a diákok milliói fizetik meg ennek az árát otthon, a Zoom előtt hervadozva"

– tette hozzá. Noha a kormány azt kérte az izraeliektől, hogy a járvány miatt csakis feltétlenül indokolt esetben utazzanak külföldre, szombaton és vasárnap is zsúfolt sorok várakoztak a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren az indulásra várva, valamint az érkezési oldalon a teszteknél. Az utóbbi hetek új fertőzöttjeinek az egytizede külföldön kapta el a koronavírust.

Az egészségügyi minisztérium egyelőre nem javasolja a repülőtér bezárását, viszont az úgynevezett "zöld címke" bevezetését szeretnék azokon a helyeken, ahol száznál többen gyülekeznek. Ez azt jelentené, hogy ott csakis az oltással védettek, a felgyógyultak és a friss negatív tesztet felmutatók léphetnek be.  Egyre több országból az oltott izraeliek is csak két negatív teszttel és egyhetes karantén után térhetnek vissza, és a minisztérium Görögország felvételét sürgeti a listára.

Számos országba – Üzbegisztánba, Argentínába, Fehéroroszországba, Brazíliába, Dél-Afrikába, Indiába, Mexikóba és Oroszországba –egyáltalán nem szabad beutazniuk izraelieknek; aki mégis megteszi, súlyos pénzbüntetésre számíthat.

Sajnos per pillanat Olaszországból és Ausztriából sem jönnek felhőtlen Covid-hírek, a valóságban viszont nagyon (pozitívan) más ez a négy ország utazási szempontból, amit a Roadster szerkesztőségének egy része jelenleg is bejár.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

járvány | izrael | örömcímke | repülőtér | delta variáns

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom