Close
Van egy ország, ahol már nagyban a járvány ötödik hullámára készülnek

Van egy ország, ahol már nagyban a járvány ötödik hullámára készülnek

Izraelben az omikron vírusváltozat terjedése és az R fertőzési együttható fokozatos emelkedése miatt már a koronavírus-járvány ötödik hullámának kitörését próbálják megfékezni.

Naftali Bennett miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi ülésén óva intett a koronavírus-járvány újabb hullámától. “Ha nem teszünk azonnali  lépéseket, akkor a zárlathoz fogunk eljutni” – mondta, és oltakozásra biztatta a megfelelő oltottsággal nem rendelkezőket.

Bennett a “zöld címke” nevű korlátozás bevezetését javasolta a bevásárlóközpontokban,

e szerint csakis helyi védettségi igazolványokkal vagy friss, negatív koronavírus tesztekkel lehetne látogatni a plázákat.

Ez szerinte egyszersmind több izraelit késztetne az oltások felvételére.

A The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint jelenleg Izraelben ötvenöt esetben azonosították az omikron vírusváltozatot, s közülük harminchatan Angliából, Franciaországból, az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Magyarországról, Olaszországból és Namíbiából érkeztek az országba.

Az omikronnal kapcsolatos aggodalmak okán a kormány úgy döntött, hogy újabb tíz nappal meghosszabbítja a külföldről hazatérőkre vonatkozó különleges korlátozásokat.

Eközben az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) összeállította a “nagyon magas” kockázatúnak minősített helyek listáját.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

 

járvány | védettségi | izrael | ötödik hullám | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram