Close
Nem ajánlatos most Európa legnépszerűbb úti céljaira elutazni

Nem ajánlatos most Európa legnépszerűbb úti céljaira elutazni

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) összeállította a “nagyon magas” kockázatúnak minősített helyek listáját.

A listán szerepel az egyik leglátogatottabb úti cél, Franciaország is,  valamint számos kedvenc, például Andorra, Ciprus, Liechtenstein és Portugália. A CDC hét nemzetet tartalmazó listáján Jordánia és Tanzánia kapott még helyet.

A CDC azokat az országokat minősíti “nagyon magas” kockázatúnak, ahol százezer lakosra legalább ötszáz megbetegedés jut. Azt tanácsolják, hogy ne utazzunk olyan helyre, amelyet ebbe a kategóriába sorolnak.

A kapcsolódó utazási irányelvekben a CDC továbbá azt is javasolja, hogy inkább ne menjünk külföldre, hacsak nem vagyunk teljesen beoltva.

A CDC közleménye szerint “a teljesen beoltottak kisebb valószínűséggel kapják el és terjeszthetik a Covidot. A külföldre történő utazás azonban további kockázatokat rejt magában, még a teljesen beoltottak is fokozottan ki lehetnek téve a fertőzésveszélynek.”

Egyelőre nyolcvan ország szerepel a CDC negyedik szintű besorolásában.

A megnövekedett esetszámok miatt számos híres karácsonyi vásárt és újévi rendezvényt is lemondtak már Európa-szerte.

New York pedig bevezeti az egész államra kiterjedő oltási- és maszkviselési kötelezettséget, éppen akkor, amikor a metropolisz és az állam gőzerővel készül a turisták fogadására.

(Forrás: Times of India, fotók: Pixabay, Getty Images)

cdc | bépszerű | nem ajánlott | utazás | úti célok

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram