Nem ajánlatos most Európa legnépszerűbb úti céljaira elutazni

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) összeállította a "nagyon magas" kockázatúnak minősített helyek listáját.

A listán szerepel az egyik leglátogatottabb úti cél, Franciaország is,  valamint számos kedvenc, például Andorra, Ciprus, Liechtenstein és Portugália. A CDC hét nemzetet tartalmazó listáján Jordánia és Tanzánia kapott még helyet.

A CDC azokat az országokat minősíti "nagyon magas" kockázatúnak, ahol százezer lakosra legalább ötszáz megbetegedés jut. Azt tanácsolják, hogy ne utazzunk olyan helyre, amelyet ebbe a kategóriába sorolnak.

A kapcsolódó utazási irányelvekben a CDC továbbá azt is javasolja, hogy inkább ne menjünk külföldre, hacsak nem vagyunk teljesen beoltva.

A CDC közleménye szerint "a teljesen beoltottak kisebb valószínűséggel kapják el és terjeszthetik a Covidot. A külföldre történő utazás azonban további kockázatokat rejt magában, még a teljesen beoltottak is fokozottan ki lehetnek téve a fertőzésveszélynek."

Egyelőre nyolcvan ország szerepel a CDC negyedik szintű besorolásában.

A megnövekedett esetszámok miatt számos híres karácsonyi vásárt és újévi rendezvényt is lemondtak már Európa-szerte.

New York pedig bevezeti az egész államra kiterjedő oltási- és maszkviselési kötelezettséget, éppen akkor, amikor a metropolisz és az állam gőzerővel készül a turisták fogadására.

(Forrás: Times of India, fotók: Pixabay, Getty Images)

úti célok | külföld | utazás | tanács | bépszerű

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom