Close
Minden idők luxusjacht-fogását hozták össze a finnek

Minden idők luxusjacht-fogását hozták össze a finnek

Mennyi hajójuk van még talonban az orosz oligarcháknak?

Huszonegy jachtot foglalt le a finn vámhatóságok szerdán, amelyek a gyanújuk szerint orosz oligarchák érdekeltségébe tartoznak. A hajókat jelenleg egy helyen gyűjtötték össze, amíg ellenőrzik, pontosan kinek a tulajdonában állnak.

„Ezek nem 150 méteres szuperjachtok – mondta el a finn vámhatóság vezetője, Sami Rakshit a Bloomberg Newsnak –, de azért nem is olyan hajók, amiket átlagemberek megengedhetnek maguknak. Jelen pillanatban még nem állítjuk azt, hogy ezek a hajók az érvényben lévő szankciók alá esnek, de azon dolgozunk, hogy ezt kiderítsük.”

Márciusban a finnek már lefoglaltak egy 32 méteres hajót, ami Dmitrij Medvegyev volt orosz elnökhöz köthető, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke.

Peter Uszmanov jachtját, a Dilbart Hamburgban foglalták le

Korábban már Olaszországban, Horvátországban, Angliában és Spanyolországban is foglaltak le olyan jachtokat, amelyek Putyinhoz köthető oligarchákhoz tartoztak.

Olasz vámhatóságok foglalták le azt a vitorlást, amely néhány éve a világ szinte minden dizájnmagazinjában feltűnt különleges alakjával. Az ikonikus hajó a milliárdos Andrej Melcsinyenkó birtokába tartozik. Igor Szecsin Amore Vero névre hallgató jachtjára a francia vámosok csaptak le. Egy észak-toszkánai kikötőben pedig azt a Seherezádé nevű jachtot őrzik, amely valószínleg egyenesen Putyin elnökhöz köthető, igaz, a hatóságok még nem tudták bizonyítani, hogy a 700 millió dolláros hajót birtokló több fedőcég az orosz elnökhöz köthető-e.

A Seherezádét jelenleg a carrarai kikötőben őrzik

A finn vámhatóság vezetője szerint a hajók addig maradnak lefoglalva, amíg ki nem derítik, hogy kik a tulajdonosok.

Ha érdekel, milyen az élet egy ilyen hajó fedélzetén, egy brit séf elmeséli neked.

oligarcha | jacht | vlagyimir putyin | finnország

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram