Close
Környezettudatosság, kalandvágy és texasi stílus keveredik ebben a karórában

Környezettudatosság, kalandvágy és texasi stílus keveredik ebben a karórában

Aki számára fontos a fenntarthatóság, és nemcsak egy órát keres, hanem igazi társat, az máris megtalálta. A Jack Mason napelemes időmérője sok tekintetben magasra helyezi a lécet.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy forradalmasítani kívánja az óraipart, de legalábbis újragondolja az órakészítés folyamatát. Ráadásul példamutató módon, a fenntarthatóságot előtérbe helyezve, ugyanakkor a megnyerő dizájnt sem elfelejtve.

Az óra működéséhez szükséges energiát a napfény biztosítja, ráadásul akár hat hónapon keresztül is elketyeg egyetlen töltéssel.

A tokja rendkívül tartós, újrahasznosított rozsdamentes acélból készült, a szíja pedig – amelyből kettőt is mellékelnek hozzá – újrahasznosított műanyagból és parafából. Annak érdekében, hogy a keményebb kalandokat is bírja, a számlapját karcmentes és ütésálló zafírkristály védi, emellett száz méterig vízálló is. Ha mindez nem volna elég meggyőző, a Jack Mason tízéves garanciát biztosít.

Ebben az órában tehát soha nem kell majd elemet cserélni, és javarészt újrahasznosított anyagokból készült, ráadásul a megjelenése is meggyőző. A Jack Mason egy vérbeli texasi márka, amelyet két jó barát alapított Dallasban azzal a céllal, hogy a klasszikus amerikai stílust ötvözzék a modern dizájnelemekkel. Ez a törekvés ebben az órában is tetten érhető, kiegészülve a környezettudatossággal.

Az utóbbit erősíti az is, hogy az óra mellé egy újrahasznosított újságokból készült jegyzetfüzetet és két ceruzát is mellékelnek, ráadásul minden egyes eladott karóra után egy bizonyos összeget a márka az erdők védelmére fordít. Ha bővebben is érdekel a projekt, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Jack Mason)

környezet | stílus | napelemes | túra | jack mason

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram