Close
Környezettudatosság, kalandvágy és texasi stílus keveredik ebben a karórában

Környezettudatosság, kalandvágy és texasi stílus keveredik ebben a karórában

Aki számára fontos a fenntarthatóság, és nemcsak egy órát keres, hanem igazi társat, az máris megtalálta. A Jack Mason napelemes időmérője sok tekintetben magasra helyezi a lécet.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy forradalmasítani kívánja az óraipart, de legalábbis újragondolja az órakészítés folyamatát. Ráadásul példamutató módon, a fenntarthatóságot előtérbe helyezve, ugyanakkor a megnyerő dizájnt sem elfelejtve.

Az óra működéséhez szükséges energiát a napfény biztosítja, ráadásul akár hat hónapon keresztül is elketyeg egyetlen töltéssel.

A tokja rendkívül tartós, újrahasznosított rozsdamentes acélból készült, a szíja pedig – amelyből kettőt is mellékelnek hozzá – újrahasznosított műanyagból és parafából. Annak érdekében, hogy a keményebb kalandokat is bírja, a számlapját karcmentes és ütésálló zafírkristály védi, emellett száz méterig vízálló is. Ha mindez nem volna elég meggyőző, a Jack Mason tízéves garanciát biztosít.

Ebben az órában tehát soha nem kell majd elemet cserélni, és javarészt újrahasznosított anyagokból készült, ráadásul a megjelenése is meggyőző. A Jack Mason egy vérbeli texasi márka, amelyet két jó barát alapított Dallasban azzal a céllal, hogy a klasszikus amerikai stílust ötvözzék a modern dizájnelemekkel. Ez a törekvés ebben az órában is tetten érhető, kiegészülve a környezettudatossággal.

Az utóbbit erősíti az is, hogy az óra mellé egy újrahasznosított újságokból készült jegyzetfüzetet és két ceruzát is mellékelnek, ráadásul minden egyes eladott karóra után egy bizonyos összeget a márka az erdők védelmére fordít. Ha bővebben is érdekel a projekt, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Jack Mason)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom