Ez Jamie Oliver kedvenc húsétele

A világszerte ismert séf és szakácskönyv-író, Jamie Oliver tudja, milyen a jó húsétel. Keresztül-kasul bejárta a világot, megismerte különböző népek konyháit, a voksát azonban mégis egy lassan sült sertéslapocka mellett tette le.

A sertés lapocka elkészítésének a kulcsa a lassú sütés, ami lehetőséget ad a húsnak arra, hogy puhává, omlóssá váljon. Jamie Oliver az ételt egyszer egész egyszerűen a Szent Grálhoz hasonlította és elkészítésének trükkjét is megosztotta.

A sztárséf csontos lapockát használ kedvenc ételének elkészítéséhez. Először bedörzsöli a sertéshúst olívaolajjal, sóval és borssal. Ezt követően egy serpenyőben kérget képez rá, hogy a külső része kellőképpen ropogóssá váljon. Ha ezzel megvan, beteszi a sütőbe és nagyon alacsony lángon addig süti, amíg a hús gyakorlatilag le nem olvad a csontról.

Íme, további tippek Jamie Olivertől a tökéletesen omlós sertéslapockáért:

1. Bátran süthető lassú tűzön akár hat-nyolc órán át is a hús. Az állaga akkor tökéletes, ha egy-két villa segítségével a sertéslapocka könnyen darabokra szedhető.
2. A hús szaftosságának megőrzéséhez érdemes almalével, almaborral, vagy húsleves alaplével locsolgatni.
3. Tálaláskor nem hiányozhat mellőle egy adag almaszósz sem, amitől még ellenállhatatlanabbá válik a fogás.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

sertéslapocka | húsétel | sertéshús | hús | jamie oliver

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom