Ez Jamie Oliver kedvenc húsétele

A világszerte ismert séf és szakácskönyv-író, Jamie Oliver tudja, milyen a jó húsétel. Keresztül-kasul bejárta a világot, megismerte különböző népek konyháit, a voksát azonban mégis egy lassan sült sertéslapocka mellett tette le.

A sertés lapocka elkészítésének a kulcsa a lassú sütés, ami lehetőséget ad a húsnak arra, hogy puhává, omlóssá váljon. Jamie Oliver az ételt egyszer egész egyszerűen a Szent Grálhoz hasonlította és elkészítésének trükkjét is megosztotta.

A sztárséf csontos lapockát használ kedvenc ételének elkészítéséhez. Először bedörzsöli a sertéshúst olívaolajjal, sóval és borssal. Ezt követően egy serpenyőben kérget képez rá, hogy a külső része kellőképpen ropogóssá váljon. Ha ezzel megvan, beteszi a sütőbe és nagyon alacsony lángon addig süti, amíg a hús gyakorlatilag le nem olvad a csontról.

Íme, további tippek Jamie Olivertől a tökéletesen omlós sertéslapockáért:

1. Bátran süthető lassú tűzön akár hat-nyolc órán át is a hús. Az állaga akkor tökéletes, ha egy-két villa segítségével a sertéslapocka könnyen darabokra szedhető.
2. A hús szaftosságának megőrzéséhez érdemes almalével, almaborral, vagy húsleves alaplével locsolgatni.
3. Tálaláskor nem hiányozhat mellőle egy adag almaszósz sem, amitől még ellenállhatatlanabbá válik a fogás.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

sertéslapocka | sertéshús | húsétel | jamie oliver | hús

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom