Close
Jamie Oliver tökéletes sült báránycombja a húsvéti vacsora királya

Jamie Oliver tökéletes sült báránycombja a húsvéti vacsora királya

Amilyen bonyolultnak tűnik első hallásra, pontosan olyan egyszerű elkészíteni a húsvéti ünnepi asztal elmaradhatatlan elemét, a báránysültet, akkor, ha Jamie Oliver instrukcióit követjük.

Hozzávalók:

  • 2 kg báránycomb
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • ½ csokor friss rozmaring
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 citrom
  • olivaolaj

A mentaszószhoz:

  • 1 csokor friss menta
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál borecet

Elkészítése:

  1. Egy órával a sütés előtt vegyük ki a bárányt a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen!
  2. Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra! A fokhagymából szedjünk ki három gerezdet, és hámozzuk meg! Szedjük le a rozmaringlevelek felét, a burgonyát pucoljuk meg, és daraboljuk fel! A fokhagymát zúzzuk össze, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a rozmaringleveleket, a citrom reszelt héját, egy kevés olivaolajat, majd keverjük össze!
  3. Fűszerezzük a báránycombot sóval, borssal, majd dörzsöljük bele a pácot! Helyezzük egy tepsire, és tegyük be a sütőbe! A bárányt 1 óra 15 percig sütjük.
  4. A burgonyát enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk, hogy megszáradjon. Hőálló tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék rozmaringot, az egészben marad fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Betesszük a sütőbe a bárány alá, és aranybarnára sütjük.
  5. Közben elkészítjük a mentamártást is. Aprítsuk finomra a mentaleveleket, tegyük egy tálba, keverjük hozzá a cukrot, egy nagy csipet sót, egy evőkanál forró vizet és az ecetet!
  6. Amikor a bárány megsült, kivesszük a sütőből, és a szeletelést megelőzően 15 percig pihentetjük. A tepsis burgonyával és mentamártással kínáljuk.

Az olasz gasztronómia egyik legnépszerűbb étele a gnocchi, azaz a krumplinudli, amelyet rendkívül változatos ízvilágú szószokkal lehet még finomabbá tenni. Mindenki kedvenc szakácsától, Jamie Olivertől hoztunk ezúttal három ellenálhatatlan szószreceptet, és eláruljuk a tökéletes gnocchi készítésének módját is. A sztárszakács tippjeivel bárki könnyedén elkészítheti a rizottót is.

(Illusztráció: Getty Images)

gasztronómia | báránysült | jamie oliver | recept | báránycomb

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom