Világhírű csimpánzkutatónak dedikált új kollekciót mutatott be egy magyar márka

Az a bölcsesség és erő, amit képvisel, igazán különleges és inspiráló. Van valami dr. Jane Goodall személyében, ami emberek millióira hatással van. 

Tízévesen elhatározta, hogy Afrikában fogja megfigyelni a vadon élő állatokat, és huszonhat éves korában valóra vált az álma. Elment Afrikai erdeibe, hogy tanulmányozza a csimpánzok figyelemre méltó életét, majd közel három évtized múlva “elhagyta” szeretett csimpánzait, hogy megmentse őket. Manapság mintegy évi háromszáz napot utazik, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra a problémákra, melyekkel a Föld jelenleg szembenéz.

Dr. Goodall idén áprilisban betöltötte a kilencvenedik életévét. Világszerte ünneplik őt az év folyamán, Magyarországon is sokan szerveztek, szerveznek programokat a tiszteletére.

A Printa egy mini kollekciót tervezett a jeles alkalomból, melyet Dr. Goodall munkássága ihletett, mégis, közben hamisítatlan Printa módra jeleníti meg az afrikai szafarik világát. Az anyaghasználat természetközeli, a gyártás körültekintő.

A tervezésnél fontos szempont volt az optimális anyaghasználat, a zero waste textilszabászati megoldások. A kollekció darabszáma limitált és az igényeket követi. Biopamutok, natúr pamutvásznak és len jellemzik, melyet vízbázisú szitanyomással készült csimpánz minták keltenek életre.  A ruhadarabok mellett egy “csimpi” párnababa is született textil maradékokból, újrahasznosított belsővel és szintén környezetkímélő, vízbázisú festékek felhasználásával. 

A mini kollekció arcaként Bohoczki Sára színművészre esett a választás, hiszen ő személyesíti meg Dr. Goodallt a Jane Goodall Intézet Legyél Te is Jane! címet viselő sétaszínházi darabjában.

A dizájndarabok megvásárlásával a Jane Goodall Intézetet lehet támogatni.

(Fotók: Gaál Dániel)

minták | kollekció | zero waste | printa | dizájndarabok

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Wellness és luxus: Fedezd fel Magyarország egyik legexklúzívabb wellness paradicsomát
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom