Close
Harmadik oltás nélkül tíznapos karantén vár azokra, akiket ezzel a vakcinával oltottak Ausztriában

Harmadik oltás nélkül tíznapos karantén vár azokra, akiket ezzel a vakcinával oltottak Ausztriában

Az ORF tájékoztatása szerint Ausztriában a mai naptól nem fogadják el teljes értékű oltásként a Janssen egydózisú vakcináját, így azoknak, akik ezt kaptak, emlékeztető oltás felvételére van szükségük a védettségük igazolásához.

A hétfőn életbe lépő új szabályok szerint minden osztrák állampolgárnak és az országba beutazó turistának, akiket a Janssen egy dózisú vakcinájával oltottak, fel kell venniük még egy oltást,

preferáltan Pfizert vagy Modernát ahhoz, hogy mentesüljenek a karanténkötelezettség alól.

Annak, aki nem rendelkezik megfelelő védettséggel, vagy nem tudja igazolni azt, hogy átesett a koronavíruson, tíz napig karanténban kell tartózkodnia, amit csak akkor oldanak fel, ha az ötödik napon elvégeznek egy PCR-tesztet és annak negatív lesz az eredménye.

Ausztriában vannak egyéb érdekes rendeletek is:

(Forrás: ORF, fotó: Getty)

oltás | karantén | koronavírus | asuztria

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram