Close
Moped és dizájntárgy egyszerre ez a csodaszép elektromos faroller

Moped és dizájntárgy egyszerre ez a csodaszép elektromos faroller

Hát persze, hogy japán tervezés!

Mikija Kobajasi japán dizájner tervezte meg az ILY-Ai nevű konceptrollert, melynek testét fából faragták ki. A Tokióban élő tervező az Aisin Seiki autógyártó céggel és a Karimoku fabútorgyártó branddel közös kollaborációban álmodta meg ezt a moped és rollert közti elektromos kis járművet, melynek esztétikája egyszerre

finom, letisztult, gyermekien egyszerű és kedves.

Az ülve is használható rollert beltéren és kültéren egyaránt élvezhetjük; a lágy, könnyű gesztenyefa-burkolat alatt persze ott az erős alumíniumváz is. Az ILY-Ai név az Innovative Lifestyle for You – Active and Intelligent név rövidítése. A faroller teljesen elektromos, az első kerék fölött duruzsol a motor, a fája nagyon jól taszítja a vizet, a bőrülés pedig kényelmes használatot biztosít.

A tervező egy

meleg és barátságos

járművet szeretett volna alkotni, ugyanis szerinte a fémből készült eszközöknél nem jönnek elő ezek az érzések. Szerinte a fa megnyugtató illata és kinézete pszichológiailag és lelkileg is bizonyítottan stresszoldó, a finoman gömbölyded formák pedig szintén a komfortérzetet növelik. A járművet bárki használhatja, a tervező viszont reméli, hogy sok idősebb és/vagy mozgásában korlátozottabb ember is birtokba veszi majd.

A roller 4 km/h sebességre tud gyorsulni, ami körülbelül gyalogos sebesség, valamint egy biztonsági érzékelőt is beépítettek, ami megállítja a rollert, ha akadályt észlel.

A modell egyelőre még nincs piacon, pedig mi már nagyon szívesen látnánk egy-két ilyen aranyos rollert a főváros utcáin.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen)

japán | faroller | tokió | fa | moped

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram