Close
Moped és dizájntárgy egyszerre ez a csodaszép elektromos faroller

Moped és dizájntárgy egyszerre ez a csodaszép elektromos faroller

Hát persze, hogy japán tervezés!

Mikija Kobajasi japán dizájner tervezte meg az ILY-Ai nevű konceptrollert, melynek testét fából faragták ki. A Tokióban élő tervező az Aisin Seiki autógyártó céggel és a Karimoku fabútorgyártó branddel közös kollaborációban álmodta meg ezt a moped és rollert közti elektromos kis járművet, melynek esztétikája egyszerre

finom, letisztult, gyermekien egyszerű és kedves.

Az ülve is használható rollert beltéren és kültéren egyaránt élvezhetjük; a lágy, könnyű gesztenyefa-burkolat alatt persze ott az erős alumíniumváz is. Az ILY-Ai név az Innovative Lifestyle for You – Active and Intelligent név rövidítése. A faroller teljesen elektromos, az első kerék fölött duruzsol a motor, a fája nagyon jól taszítja a vizet, a bőrülés pedig kényelmes használatot biztosít.

A tervező egy

meleg és barátságos

járművet szeretett volna alkotni, ugyanis szerinte a fémből készült eszközöknél nem jönnek elő ezek az érzések. Szerinte a fa megnyugtató illata és kinézete pszichológiailag és lelkileg is bizonyítottan stresszoldó, a finoman gömbölyded formák pedig szintén a komfortérzetet növelik. A járművet bárki használhatja, a tervező viszont reméli, hogy sok idősebb és/vagy mozgásában korlátozottabb ember is birtokba veszi majd.

A roller 4 km/h sebességre tud gyorsulni, ami körülbelül gyalogos sebesség, valamint egy biztonsági érzékelőt is beépítettek, ami megállítja a rollert, ha akadályt észlel.

A modell egyelőre még nincs piacon, pedig mi már nagyon szívesen látnánk egy-két ilyen aranyos rollert a főváros utcáin.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom