Erős földrengés volt az imént Japánban, sok a sérült és épületek is összedőltek

A Reuters információi szerint Richter-skála szerinti 6,5-ös földrengés rázta meg pénteken Japán nyugati, Ishikawa prefektúráját. Úgy tudni, épületek dőltek össze és többen meg is sérültek.

A japán meteorológiai szolgálatok az előzetes 6,3-ról 6,5-re módosították a rengés erősségét. Tájékoztatásuk szerint utórengések előfordulhatnak, cunami-veszély egyelőre nem fenyegeti az országot.

A japán kormány felállított egy földrengés-elhárítási központot Fumio Kishida miniszterelnök vezetésével, aminek célja a segítségnyújtás és a mentés. Hangsúlyozták: minden szükséges intézkedést megtesznek a károk és a földrengés hatásainak enyhítése érdekében. Úgy tudni,

a környéken működő Shika atomerőműben és a szomszédos prefektúrában található Kashiwazaki-Kariwa erőműben semmilyen rendellenességről nem számoltak be.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

japán | szökőár | cunami | földrengés

FOLYTASD EZZEL

Egyre több magyar szívét ejti rabul ez a magyarországi üdülőhely

Ebben az európai városban hamarosan már a kiköltözés előtt kaphatunk lakást

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram