Összeomlott a forgalom, több budapesti járatot is töröltek a téli időjárás miatt

Erős havazás és ónos eső sújtja a frankfurti és müncheni repülőteret január 17-én, szerdán és 18-án, csütörtökön, a várható fennakadások miatt pedig a Lufthansa előre ritkította a menetrendjét.

Mint az Airportal.hu cikkében olvasható, a német meteorológiai szolgálat riasztást adott ki Frankfurt és München téréségére is erős havazás és ónos eső veszélye miatt szerdára és csütörtökre, amelyről a repülőterek tájékoztatták a légitársaságokat.

A Lufthansa csökkentett menetrendet léptetett életbe az utolsó pillanatos járattörlések, késések és reptéri káosz elkerülése érdekében.

A két nagy légikikötő felhívta az utasok figyelmét, hogy ellenőrizzék a járatuk státuszát a légitársaságnál, és ne induljanak el a repülőterekre, ha törölték a gépüket.

Jégtelenítés a müncheni reptéren

A Lufthansa csökkentett menetrendje eddig több budapesti járatot is érintett, törölték a Frankfurtból 09:50-kor, 12:10-kor és 13:55-kor érkező LH1334-es, LH1336-os és LH1338-as járatokat, valamint a 12:35-kor leszálló LH1676-os müncheni járatot is.

Szintén nem közlekedik szerdán a Budapestről 08:05-kor Münchenbe induló LH1675-ös járat, valamint a Frankfurtba 10:35-kor, 12:55-kor és 14:45-kor induló LH1335, LH1337 és LH1339 számú járat sem.

Jégtelenítés a frankfurti reptéren

A két nagy németországi légikikötő forgalma legutóbb december elején omlott össze a kemény téli időjárás miatt, tegnap pedig az amszterdami reptéren okozott fennakadásokat a szokatlan hideg.

(Forrás: Airportal.hu, képek: Getty Images)

 

münchen | időjárás | gépek | járatok | járat

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom