Járd be a világot egy magyar fotóssal!

Dorcsák Gábor rengeteg országban megfordult az utóbbi években, és mindenhol készített képeket is – méghozzá analóg formában. 

Dorcsák Gábor operatőr 2002 óta, amikor csak teheti, külföldi útjai során viszi magával a filmes gépét is. Eleinte ez nem számított a koncepció részének, de a DSLR-ek akkoriban még kezdetlegesek és drágák voltak, édesapja régi Praktica gépe viszont kihasználatlanul porosodott a polcon.

Seychelle-szigetek
Hongkong
London
Párizs
Oslo

"Egy idő után annyira megtetszett a filmre készített fotók képi világa, hogy 2005-től kezdve mindig vittem magammal eleinte a Prakticát, később pedig egy Canon EOS 5 típusú filmes fényképezőgépet. Munkám során is egyre többet járok külföldre: 2020-ban már harmincnégy ország hatvannyolc településén és környékén készítettem felvételeket" – avat be a fotózás hátterébe Dorcsák Gábor.

Nevada
Azerbajdzsán
Püspökhatvan
Dubaj
Bangkok

Tavaly az ismert okok miatt sajnos csak Grúziában járt még az év elején, de nagyon reméli, hogy a jövőben ismét folytathatja ezt a hobbiját a munkájával párhuzamosan.

A magunk részéről reméljük, hogy Gábor hamarosan ismét útra kelhet, mert ezek a képek is bizonyítják, hogy az analóg fotográfia képes más szemmel láttatni a világot.

Ez is érdekelhet:

Analóg fotográfiákkal mesél el emberi sorsokat a díjnyertes magyar fotós

Folyamatosan keresi a szociálisan érzékeny témákat a huszonkilenc éves Zoltai András, aki tavaly első lett a sajtófotó-pályázaton.

(Fotók: Dorcsák Gábor)

fotók | kamera | világjárás | fényképek | képek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom