Close
Ilyen közelről a 30 milliárd forintot érő amerikai pop-art legenda

Jeff Koons egy műve három éve 91 millió dollárért kelt el egy árverésen, ezzel ő a legdrágább élő művész. A Roadster újságírója interjút készített vele, és elmeséli, milyen volt.

Ha egy felfújt lufikutyára gondolunk, két dolog juthat eszünkbe: az első látogatásunk egy vidámparkban, és a jelenleg élő legdrágább művész, Jeff Koons, no meg óriási lufikutyákat ábrázoló fémszobrai. Az önmagát a ready-made és pop-art köpönyegéből előbújóként definiáló világsztár alkotó az elmúlt évtizedekben nem egyszer lavírozott a művészeti és a fogyasztói-kereskedelmi világ metszeteiben; Lady Gagától és Jay Z-től kezdve a Louis Vuitton és Dom Pérignon márkákon át rengeteg kollaborációban alkotott.

A Roadster Münchenben találkozott a világhírű művésszel, és ezt a találkozást meg is írtuk a magazinunk legfrissebb számában. Ami a cikkből kimaradt, azt most egy podcast formájában beszéli meg a cikk szerzője, Tillinger Zsófia, Piróth Timi képzőművész, és a magazin főszerkesztője, Izing Róbert.

Aki kíváncsi a cikkre, és arra, hogy még mi minden került bele a Roadster legfrissebb számába, kattintson ide!

művészet | podcast | tillinger zsófi | Jeff Koons | piróth timi

FOLYTASD EZZEL

A kifutóktól a CNN-en át a Guardianig – Rajzák Kinga-podcast

Mindenkinek rossz lesz, de nem mindegy, hányan fognak belehalni – Gerendai Károly-podcast

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom