Close
Ez az egészen bizarr jeges program most a legmenőbb attrakció Finnországban

Ez az egészen bizarr jeges program most a legmenőbb attrakció Finnországban

Miközben két nehéz év után lassan újjáépül a turizmus, a finnországi Lappföldön egy egészen furcsa élményattrakció a legújabb hóbort.

Ez a sarkvidéki jégen lebegés, melynek során a turisták boldogan úsznak egy fagyos lappföldi tóban, harminc centiméter vastag jégtáblák közepette.

Bármennyire is hátborzongatónak tűnik a dolog, nem annyira dermesztő, mint gondolnánk.

A jégen lebegők ugyanis élénkpiros mentőruhát viselnek, ami melegen és teljesen szárazon tartja őket. Az öltözet hasonló azokhoz, mint amiket a tengerjáró hajók utasai kapnak, amikor mentésre várnak.

“Miután az emberek felveszik a ruhát, olyan élményt kapnak, mintha egy befagyott tóban lennének, melynek egy része olvad, aztán csak pihennek és élvezik a helyzetet” – magyarázza Barbara Dias, egy Rovaniemiben működő, jégen úszó túrákat is szervező utazási iroda idegenvezetője.

Ez az egyedülálló, csak Lappföldön elérhető tevékenység olyan népszerűvé vált az utóbbi időben, hogy ma már több túraszervező cég is ajánlja. Egy ilyen fagyos élménycsomag ára nyolcvannyolc eurótól (kb. 32 ezer forinttól)  kezdődik.

Sarki fény, rénszarvasok bőgése, végtelen, örökzöld fenyőerdők és mélykék tavak. Ez Lappföld, ahol a hosszú utakon autózva biztosan több rénszarvassal találkozunk majd, mint emberrel.

(Forrás: EuroNews, fotó: Getty Images)

video | lappföld | turizmus | befagyott |

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram