Close
Ez az egészen bizarr jeges program most a legmenőbb attrakció Finnországban

Ez az egészen bizarr jeges program most a legmenőbb attrakció Finnországban

Miközben két nehéz év után lassan újjáépül a turizmus, a finnországi Lappföldön egy egészen furcsa élményattrakció a legújabb hóbort.

Ez a sarkvidéki jégen lebegés, melynek során a turisták boldogan úsznak egy fagyos lappföldi tóban, harminc centiméter vastag jégtáblák közepette.

Bármennyire is hátborzongatónak tűnik a dolog, nem annyira dermesztő, mint gondolnánk.

A jégen lebegők ugyanis élénkpiros mentőruhát viselnek, ami melegen és teljesen szárazon tartja őket. Az öltözet hasonló azokhoz, mint amiket a tengerjáró hajók utasai kapnak, amikor mentésre várnak.

“Miután az emberek felveszik a ruhát, olyan élményt kapnak, mintha egy befagyott tóban lennének, melynek egy része olvad, aztán csak pihennek és élvezik a helyzetet” – magyarázza Barbara Dias, egy Rovaniemiben működő, jégen úszó túrákat is szervező utazási iroda idegenvezetője.

Ez az egyedülálló, csak Lappföldön elérhető tevékenység olyan népszerűvé vált az utóbbi időben, hogy ma már több túraszervező cég is ajánlja. Egy ilyen fagyos élménycsomag ára nyolcvannyolc eurótól (kb. 32 ezer forinttól)  kezdődik.

Sarki fény, rénszarvasok bőgése, végtelen, örökzöld fenyőerdők és mélykék tavak. Ez Lappföld, ahol a hosszú utakon autózva biztosan több rénszarvassal találkozunk majd, mint emberrel.

(Forrás: EuroNews, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az apró afrikai országnak saját síközpontja van
Ha olaszországi nászútra mennénk, csak így csinálnánk
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom