Meglehetősen ütős dizájnnal állt elő a Los Angeles-i Studio UNLTD a Saizon étteremnél: közel 500 négyzetméteres belső téren és egy 75 m²-es teraszon élhette ki a játékosságot az építészetben megtestesülő állandóság és a szomszédos óceán jelképezte folyamatos mozgás közt.
A vegyes felhasználású fejlesztés a kaliforniai Fresnóban áll, telis-tele érdekességekkel. A vastagon vakolt oszlopok és gerendák a mólók durva betonját idézik, míg a beton falicsempék mélységet adnak a térnek.
Másfelől a beton struktúra szilárdságát változatos anyagok és gazdag formavilág ellenpontozza.
Az anyaghasználati és formai változatossággal eltérő ritmusokat teremtenek: a bárpult és a nyitott konyha kirobbanó energiájától a közös tereken át a privát boxok nyugalmáig.
Bár az összhatás modern, a részletekben megjelenik a nosztalgia és a patina, miután rengeteg kézművessel dolgoztak együtt. Azonnal megragadják a tekintetet a bárpult erőteljes színei: az egyedi festés a természet erőiből és a tér geometriájából merített inspirációt.
Feltűnnek öreg halászhajókat idéző formák és anyagok, és alig vesszük észre a tengerpart homokján összecsapó hullámokat mintázó festett padlót. A hullámzás a bárból a lounge-on át a privát részbe áramlik.
A privát részben rendkívül erőteljes két fal jelenléte. Az óriási rusztikus tömböket geometrikus formák díszítik, melyek hanyagul utalnak az ősi mexikói romokra. A falba beépített kétoldalas kandalló nemcsak a privát részen, de a szomszédos főétteremben is meghittséget sugároz.
Földszínek, természetes anyagok (bőr, sötét tölgyfa) és a fekete árnyalatai uralják a terepet, de ezt rendre megszakítják az elevenebb óceánkék és réz színek. A világítás nemcsak az asztalokra irányul, de a fény megmutatja a falon lévő alkotásokat, az oszlopokat és gerendákat, és az egyedi építészeti megoldásokat.
Mindehol megjelennek játékos geometrikus alakzatok, a jórészt egyedi bútorzatban találunk rézbetétes asztallapokat, és kerámia kiegészítőket is.
Kíváncsiságból megnéztük a menüt, és tényleg nem maradna éhen senki sem: nagyrészt ugyan a tengeri ételek uralják az étlapot (azon belül is a mexikóias vonalon), de bárány, csirke, könnyedebb gombás ételek és saláták is vannak. Szóval nem csak a szemünk lakna jól.
(Forrás: Studio UNLTD, fotók: Zack Benson Photography)
saizon | étterem | belsőépítészet | studio unltd | dizájn | kalifornia
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!