Close
Ezen a vitorláson még vacogni is megéri a lenyűgöző kanadai tájak miatt

Ezen a vitorláson még vacogni is megéri a lenyűgöző kanadai tájak miatt

Kanada fenséges hegyeit, békésnek tűnő, érintetlen erdeit, smaragdzöld tavait, vagy hűvös tengerpartjait egyszer mindenkinek látnia kell az életben. A csendes-óceáni partvidék északi részén végigsuhanó Outer Shores Expedíció jóvoltából most egy hagyományos vitorlással fedezhetjük fel az impozáns tájakat.

Az Outer Shores Expeditions lényegében egy klasszikus afrikai szafari hajós változatának tekinthető. Ahogy egy forró éghajlati övi kiránduláson, úgy itt, a jóval hűvösebb északon is a vadon élő állatok közeli megfigyelése a fő program, de a szolgáltatás részeként szakértő által vezetett túrákon trappolhatnak a résztvevők a fjordok és gleccserek mentén, továbbá a szakácsok jóvoltából még finomakat is ehetnek.

Természetesen Kanada vizein vagy erdeiben merőben más fajok képviselik az állatvilágot, tehát arrafelé hegyezhetjük a fülünket a hatalmas bálnák énekére, megfigyelhetjük a lazacok vándorlását, a heringek szoros kapcsolatát, vagy a szárazföldre lépve tisztes távolságból meghajolhatunk a tekintélyes grizzlymedvék előtt.

Az expedíció során egy fából eszkábált Passing Cloud vitorlással utaznak a túrázók, amely tökéletes partner egy ilyen kalandhoz.

A huszonegy méter hosszú hajót az a William James Roué tervezte, aki a legendás Kékorrú Királynőt, a Bluenose-t is megálmodta.

Bár a nagyobb hajókhoz nem mérhető adottságokkal rendelkező vitorlásról van szó, azért egy rendes szalonnak és három privát kabinnak helyet tudtak szorítani rajta.

Ebből azért egyértelműen látszik, hogy az öt-kilenc napos felfedező utakra alkalmanként csak kis létszámú, mindössze hatfős vendégcsapattal tudnak elindulni.

A kirándulások többek között olyan megállókat érintenek, mint a mérsékelt övi esőerdejében hatalmas fenyőfáival csalogató Vancouver-sziget, ahol a jávorszarvasoktól a prérifarkasokig európai ember számára ritkán látható állatok élnek.

Talán ennél is izgalmasabbnak tűnik Haida Gwaii, azaz Kanada titkos szigete, amit sokáig amolyan ismeretlen gyöngyszemnek tartottak.

A korábbi néven Queen Charlotte-szigetek tele van nemzeti parkokkal és természetvédelmi körzetekkel, de manapság már egyre többen fedezik fel maguknak, bizonyos időszakokban például igen népszerű szörfös célpont.

(Fotók: Unsplash, Outershores.ca)

FOLYTASD EZZEL
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom