Close
Ezen a vitorláson még vacogni is megéri a lenyűgöző kanadai tájak miatt

Ezen a vitorláson még vacogni is megéri a lenyűgöző kanadai tájak miatt

Kanada fenséges hegyeit, békésnek tűnő, érintetlen erdeit, smaragdzöld tavait, vagy hűvös tengerpartjait egyszer mindenkinek látnia kell az életben. A csendes-óceáni partvidék északi részén végigsuhanó Outer Shores Expedíció jóvoltából most egy hagyományos vitorlással fedezhetjük fel az impozáns tájakat.

Az Outer Shores Expeditions lényegében egy klasszikus afrikai szafari hajós változatának tekinthető. Ahogy egy forró éghajlati övi kiránduláson, úgy itt, a jóval hűvösebb északon is a vadon élő állatok közeli megfigyelése a fő program, de a szolgáltatás részeként szakértő által vezetett túrákon trappolhatnak a résztvevők a fjordok és gleccserek mentén, továbbá a szakácsok jóvoltából még finomakat is ehetnek.

Természetesen Kanada vizein vagy erdeiben merőben más fajok képviselik az állatvilágot, tehát arrafelé hegyezhetjük a fülünket a hatalmas bálnák énekére, megfigyelhetjük a lazacok vándorlását, a heringek szoros kapcsolatát, vagy a szárazföldre lépve tisztes távolságból meghajolhatunk a tekintélyes grizzlymedvék előtt.

Az expedíció során egy fából eszkábált Passing Cloud vitorlással utaznak a túrázók, amely tökéletes partner egy ilyen kalandhoz.

A huszonegy méter hosszú hajót az a William James Roué tervezte, aki a legendás Kékorrú Királynőt, a Bluenose-t is megálmodta.

Bár a nagyobb hajókhoz nem mérhető adottságokkal rendelkező vitorlásról van szó, azért egy rendes szalonnak és három privát kabinnak helyet tudtak szorítani rajta.

Ebből azért egyértelműen látszik, hogy az öt-kilenc napos felfedező utakra alkalmanként csak kis létszámú, mindössze hatfős vendégcsapattal tudnak elindulni.

A kirándulások többek között olyan megállókat érintenek, mint a mérsékelt övi esőerdejében hatalmas fenyőfáival csalogató Vancouver-sziget, ahol a jávorszarvasoktól a prérifarkasokig európai ember számára ritkán látható állatok élnek.

Talán ennél is izgalmasabbnak tűnik Haida Gwaii, azaz Kanada titkos szigete, amit sokáig amolyan ismeretlen gyöngyszemnek tartottak.

A korábbi néven Queen Charlotte-szigetek tele van nemzeti parkokkal és természetvédelmi körzetekkel, de manapság már egyre többen fedezik fel maguknak, bizonyos időszakokban például igen népszerű szörfös célpont.

(Fotók: Unsplash, Outershores.ca)

expedíció | túra | felfedezés | fjord | kanada

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram