Close
Egészen elkezdtük várni az őszt ettől a kanadai háztól

Egészen elkezdtük várni az őszt ettől a kanadai háztól

Sziklák között lógó csodás nyaraló, amit az istenek is őszre teremtettek.

Vékony híd vezet ehhez a víkendházhoz a Montreal-közeli Saint-Faustin-du-Lac-Carré régió buja erdejében, amelyhez a tervezők a kis faházak hangulatát vették alapul. A helyi YH2 építészstúdió a háromszáz négyzetméteres nyaralót (vagy őszelőt, ahogy tetszik) egy sziklára tervezte, amitől a tervezők szerint olyan, mintha a semmiben lógna az épület.

A ház felső szintjén alakították ki a fő hálószobát, ahonnan a padlótól plafonig érő üvegablakokon át csodás kilátás nyílik a vadregényes tájra. Innen ki lehet ülni egy kedves teraszra is, ha szabad levegőn folytatnánk a bámészkodást – vagy egy lépcsőn lemenni egy szintet, ahol a konyhát, a nappalit és az étkezőt találjuk.

A burkolathoz az építészek mahagónit használtak, a házban pedig szaunát és egy sparészleget is találunk – ezek szintén a környező erdőre tekintenek.

Ilyen esetekben mindig eszünkbe ötlik a kérdés: ha ez a nyaraló, vajon milyen lehet az otthon?

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Maxime Brouillet

erdő | épület | építészet | dizájn | ősz

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram