Close
Tetszene, ha egy medence futna végig a nappalidban? Ennek a kanadai háznak nagyon jól áll

Tetszene, ha egy medence futna végig a nappalidban? Ennek a kanadai háznak nagyon jól áll

Végtelenül stílusos modernista üvegház Montrealból.

A kanadai Maurice Martel építésziroda tervezte meg ezt az alakjára lapos, de izgalmas építészeti megoldásait nézve egyáltalán nem lapos házat Montreal határában, Saint-Bruno-de-Montarville-ben.

A ház történeti érdekessége, hogy két modernista házból merített ihletet: Philip Johnson 1939-ben épült Glass House-ából Connecticutban, valamint az 1953-ban épült Ben Rose House-ból Illinoisban. Ez utóbbit James Speyer tervezte, és a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueler’s Day Off) című, 1986-os filmben is szerepel. A most látható házat pedig Pavilion A-nek keresztelték, és a modern építészet két gyöngyszeme előtt tiszteleg.

A házból háromszázhatvan fokban körbe lehet tekinteni, ugyanis minden fala üveg. A beltér és kültér közti határokat teljesen megszüntető villát csodás kert és természet veszi körül, bent pedig egy izgalmas fürdőszoba, egy benti medence és stílusos bútorok várják a lakókat.

Gyönyörű épület, minden nap el tudnánk úszkálni ott, a természet üvegfalú ölén.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Adrien Williams)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom