Close
Tetszene, ha egy medence futna végig a nappalidban? Ennek a kanadai háznak nagyon jól áll

Tetszene, ha egy medence futna végig a nappalidban? Ennek a kanadai háznak nagyon jól áll

Végtelenül stílusos modernista üvegház Montrealból.

A kanadai Maurice Martel építésziroda tervezte meg ezt az alakjára lapos, de izgalmas építészeti megoldásait nézve egyáltalán nem lapos házat Montreal határában, Saint-Bruno-de-Montarville-ben.

A ház történeti érdekessége, hogy két modernista házból merített ihletet: Philip Johnson 1939-ben épült Glass House-ából Connecticutban, valamint az 1953-ban épült Ben Rose House-ból Illinoisban. Ez utóbbit James Speyer tervezte, és a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueler’s Day Off) című, 1986-os filmben is szerepel. A most látható házat pedig Pavilion A-nek keresztelték, és a modern építészet két gyöngyszeme előtt tiszteleg.

A házból háromszázhatvan fokban körbe lehet tekinteni, ugyanis minden fala üveg. A beltér és kültér közti határokat teljesen megszüntető villát csodás kert és természet veszi körül, bent pedig egy izgalmas fürdőszoba, egy benti medence és stílusos bútorok várják a lakókat.

Gyönyörű épület, minden nap el tudnánk úszkálni ott, a természet üvegfalú ölén.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Adrien Williams)

kanada | építészet | meglógtam a ferrarival | beltéri medence | glass house

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ez történik, ha egy 19. századi templom látványos házként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram