Kanapék vásárlása innovatív módon

A bútorok online vásárlása már régóta lehetséges, azonban legnagyobb kihívást a képzelőerő jelenti. Sokan nem tudják elképzelni, hogyan mutat, vagy egyáltalán befér-e a választott ülőgarnitúra a nappaliba, harmonizálnak-e egymással a színek. Egy egyenes kanapé, vagy egy sarokgarnitúra lenne az optimális a térkihasználás szempotjából? Ezek a kérdések természetesen nemcsak virtuális, hanem fizikai bútorboltban történő vásárlás során is felmerülnek. A probléma megoldása érdekében a bútoripar egyre inkább a kiterjesztett valóság – vagy röviden AR – felé fordul.

Kanapévásárlás a kiterjesztett valóság segítségével

Sok vásárló számára az internetes boltok böngészésével eltöltött órák, a bútorüzletek többszöri látogatása és a saját otthonuk időigényes bemérése egyaránt hozzátartozik a bútorvásárláshoz – ez időbe és sokszor idegbajba kerül. Hogyan törhetjük le a kanapévásárlás előtti a frusztrációt a potenciális vásárlóktól, és hogyan tehetjük a vásárlási élményt pozítívvá?

Annak érdekében, hogy vásárlóinak még jobb vásárlási élményt kínálhassanak, az úttörő bútorkereskedők technikai innovációkra támaszkodnak. A legújabb trend az Augumented Reality, vagy röviden AR, ami magyarul annyit jelent, hogy kiterjesztett valóság. Ez a technológia lehetővé teszi egy valós létező környezet kombinálását számítógéppel támogatott modellekkel. A kiterjesztett valóság fotorealisztikus 3 dimenziós modelleken alapul, és így amely lehetővé teszi akár az ülőbútorok megtapasztalását saját nappalinkban, mielőtt még megrendelnénk őket. Bár a trend még gyerekcipőben jár, de máris forradalmasította az iparágat.

Foto: Eston sarokkanapé. kanape-shop.hu

Ez a technológia futurisztikus vásárlási élményt ígér, és nem hagy megválaszolatlan kérdést a vásárlás során.

Mi az a kiterjesztett valóság?

A kiterjesztett valóságot termékképek elemzésével és 2 dimenziós műszaki rajzok beépítésével hozzák létre, mely lehetővé teszi egy cikk 3D-s ábrázolását, amely a lehető legélethűbb lesz. A 3 dimenzionális modellek CGI technológiával készülnek, ezért az elválaszthatatlanul kapcsolódik az AR-hez.

Mi az a CGI?

A CGI az angol "Computer Generated Imagery" rövidítése, ami magyarul "számítógép által generált képalkotás"-t jelent, és mely folyamat teljesen fotorealisztikus képeket hoz létre, és ezáltal a kiterjesztett valóság alapvető építőköveként szolgálnak.

Hogyan működik a kiterjesztett valóság a bútorvásárló ügyfelek számára?

A kitejesztett valóságot kétféleképpen használhatjuk: egyedül, vagy tanácsadó által, és használatához csak egy okostelefonra, vagy táblagépre van szükségünk amin keresztül a virtuális effektust egy alkalmazással vezérelhetjük.

Az alkalmazás segítségével egyszerűen kiválaszthatjuk az általuk megtekinteni óhajtott digitális terméket - ami lehet egy kanapé is - és egy AR-alkalmazás segítségével elhelyezhetjük akár nappalinkban is. A kanapétervezés során program a környezet minden arányát figyelembe veszi, így pillanatokon belül megtudhatja, hogy a bútor illeszkedik-e és harmonizál e a lakberendezési stílusával. A kanapé elhelyezésekor nem csak a pozíció változtatható, hanem maga a bútor is, ha más formájú vagy színű modellre kíváncsi, az pillanatok alatt megváltoztatható. Akár online vásárláskor, akár bútorbolti kereskedésben – ez az előzetes tervezési lehetőség által a vásárlás kevésbé lesz absztrakt, és nagy valószínűséggel a vásárlás sikeres lezárásához is vezet.

Mit jelent a kiterjesztett valóság a magyarországi bútoripar számára?

Gyakorlatilag otthon tesztelhetjük új bútorunkat a kiterjesztett valósággal. A nagy nemzetközi bútoripari szereplők már használják a bútorok számítógéppel generált vizualizációját az AR-vel kombinálva, de szerencsére a magyarországi innovatív kereskedők és gyártóknál is igénybe tudjuk venni a technológiát.

Ezek a cégek folyamatosan arra törekszenek, hogy teljes termékeiket digitális 3D-s modellként építsék fel, hogy a jövőben minden bútordarabot és berendezést a egy AR alkalmazáson keresztül választhassunk ki.

A számítógép által generált képalkotás, vagyis CGI a kiterjesztett valósággal kombinálva tehát valódi lehetőséget jelent vásárlók megnyerésére a helyhez kötött kereskedelemben és online is.

A vásárlóként könnyebb vásárlási döntést hoznunk, mely hatékonyabb vásárlást, és igazi szórakozást jelent ezzel az új, izgalmas technológiával, ugyanakkor csökkentett kockázatot viselünk a bútorvásárlás során.

A bútorgyártó és kereskedő cégek számára az Augumented Reality technológia lehetőséget jelent arra, hogy fokozott interakciót alakítsanak ki az ügyfelekkel, és érzelmekkel gazdagítsák saját márkájukat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom