Négy plusz egy finom és ötletes karácsonyi gasztroajándék a fa alá

Régen elmúlt már a kínos zoknicsomagok, szezonális bögrék ajándékozásának ideje. Ha szeretünk meglepetést okozni, a család, a kedves, a barátok kedvében járni, akkor valami sokkal személyesebbel érdemes készülni, amitől biztos, hogy őszinte lesz a mosoly.

Éppen ezen a vonalon elindulva, a gasztroajándékokkal gyakorlatilag nem lehet mellélőni, így egybecsomagolod a tárgyi meglepetést és az élményt.

Egészséges és limitált ízvilágú reggelik

 Amióta megjelentek az üzletekben a csodás komponensekkel összeállított Hester’s Life kásák, müzlik, granolák, és magunknak is összeállíthatjuk a legkedvesebb ízkombinációt, már egyértelmű, hogy mi kerül a reggelire megterített asztalra, vagy mivel kezdjük a sietősebb napokat. Idén is különleges, limitált kiadású, karácsonyra hangolt granolákat kínálnak, stílusos csomagolásban, ismerős, de mégis egy picit megcsavart ízekkel.

A csokoládés puszedlis granolában vörösáfonyát rejtettek el, a mákoshoz pisztácia, szerecsendió és alma társult, de egy törökmogyorókrémes-fahéjas-magvas-kókuszchipses kombinációt is készítettek, kifejezetten karácsonyra.

Rétessel az ajtóban

Ünnepi ebédre, vacsorára érkezni üres kézzel nem ildomos, a bejgli-zserbó-mézeskalács hármasát viszont szinte minden háztartásban megtalálni.

Mi lenne, ha idén a profikra bíznánk magunkat és az Első Pesti Rétesház gyönyörű díszdobozaiba válogatnánk a rétesek legjavát?

A tradicionális, fátyolvékony tésztával és gazdag töltelékkel készülő sütemények almás, túrós, meggyes és akár káposztás ízekben idézik a hagyományokat, a modern idők hozták el viszont a tejmentes gyümölcsös réteseket, vagy a málnás-túrós, sárgabarackos és meggyes-mákos verziókat. Minden társaságban van kifejezetten rétesrajongó, de a gondosan készített finomságokat egészen gyorsan elkapkodják a hívogató dobozokból.

Skandináv életérzés, kifinomult francia kulinária

A december 10-én megnyitott Home of Solinfo a belváros legnagyobb kortárs skandináv dizájnboltja: négyszáz négyzetméteren válogathatunk a skandináv formatervezés legjobbjaiból, akár lakberendezésről, akár konyhafelszerelésről van szó.

Állandó kínálatukban megtaláljuk a Nicolas Vahé márkát is, amely a híres francia séf gasztronómiai koncepcióján alapul.

Az ízlelhető termékek között találjuk a speciális sókat, fűszereket, olajokat, szószokat, melyek dizájnban is a konyha ékei lehetnek. Hozzájuk csatlakoznak a prémium minőségű eszközök: a vágódeszkák, tárolók, szedőkanalak, tálak. A konyhában jártas szeretteid biztosan elérzékenyülnek majd a látványtól, ízektől és praktikumtól is.

Gingle Bells

A világ ginkedvelői hamar megismerkedtek az Első Magyar Gin Manufaktúrával, hiszen az Opera több világversenyen is bizonyított. 2021-re egy limitált, különleges, hordóban finishelt tétellel készültek: az Opera Gin Tokaj Barreled Edition egy olyan párlat, amit hat hónapon keresztül tokaji fahordóban érleltek, ezáltal mély, vaníliás ízjegyeket kapott a meglévő fűszerek mellé, és az ital színe is az ünnepélyes aranyat idézi.

A Balassa István gönci tokajiaszú-hordóiban gondozott gin negyvenhét százalékos, fogyasztása előtt pedig nem igényli a hűtést. Sőt, ajánlott konyak-módra ízlelgetni. Összesen 220 darabot palackoztak, sorszámozva, elegáns fadobozba rejtve. Stílusos és nagyvonalú meglepetés.

+1: Ünnep.Bor.Csillagok

Csillagképes díszcsomagolással öltözteti fel folyékony meglepetéseit a Bortársaság. A részletes, valódi és fiktív csillagképekkel megrajzolt ünnepi "ruhák" ugyanúgy felöltöztethetnek egyetlen palack bort, mint egy egész, kifejezetten decemberre és a szezonra hangolt kettes-hármas-hatos pakkot. Az ajándékzacskókba és dobozokba a Bortársaság azon tételeit rejtik, amelyek jól passzolnak az év szeretettel, hálával, nevetéssel és csillogással teli szakaszához. Legyen szó elegáns pezsgőről vagy bársonyos vörösborról. Az ünnepi csomagok mellé akár még egy Borsuli alkalmat is ajándékozhatunk.

(Fotók: Pinewood Lifestyle, Várai Enikő, Kádár Levente, Balogh Kata / Socially, Nicolas Vahé, Furmint Photo)

 

 

opera | skandináv | solinfo | gasztroajándék | öteletek | granola

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés