Ezzel az öt bombabiztos koktéllal ragyogtasd be az ünnepeket!

Nem kell mindenféle bonyolult, tojáslikőrhöz hasonló italt készítenünk ahhoz, hogy különleges alkoholokkal köszönthessük a karácsonyt. Vannak ugyanis olyan bombabiztos koktélreceptek, amelyek, bár valójában nem tipikus karácsonyi italok, mégis tökéletesen passzolnak az ünnepekhez.

Lássuk, melyek ezek!

Affogato Snowstorm

Hozzávalók:

1 gombóc vanília fagylalt
1 rész vodka
2 rész frissen főzött eszpresszó
2-3 csepp Angostura keserű
1 teáskanálnyi szárított kókuszdió

Elkészítése: Tegyünk egy gombóc fagylaltot a pohárba, öntsük fel vodkával. Az eszpresszóhoz keverjünk hozzá két-három csepp keserűt, majd öntsük rá a vodkás fagyira. Szárított kókuszreszelékkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

Bloody Mary

Hozzávalók:

60 milliliter vodka
120 milliliter paradicsomlé
15 milliliter frissen facsart citromlé
8 csepp csiliszósz
4 csepp Worcestershire szósz
egy kevés fekete bors
egy csipet só

Elkészítése: Az összes hozzávalót összerázzuk egy jéggel teli shakerben, majd pohárba szűrjük és tálaljuk.

Sgroppino

Hozzávalók:

15 milliliter vodka
7,5 milliliter tejszín
45 milliliter pezsgő vagy Prosecco
2 gombóc citromos sorbet

Elkészítése: Az összes hozzávalót egy nagy tálban elkeverjük, az állaga akkor jó, ha sűrű, homogén, de folyós. Adagoljuk lehűtött poharakba, és díszítsük frissen reszelt citromhéjjal!

Patrón Silver Paloma

Hozzávalók:

45 milliliter Patrón Silver Blanco
90 milliliter grapefruitlé
15 milliliter lime lé
15 milliliter agave szirup
30 milliliter szénsavas víz

Elkészítése: A szénsavas víz kivételével minden hozzávalót egy shakerbe adagolunk és összerázzuk. Lehűtött Collins-pohárba öntjük, feltöltjük szódával, végül grapefruitszelettel díszítjük.

French 75

Hozzávalók:

45 milliliter Four Pillars Rare Dry gin
15 milliliter frissen facsart citromlé
75 milliliter brut pezsgő
másfél evőkanál porcukor

Elkészítése: Keverjük össze a citromlevet és a porcukrot egy shakerben, addig rázzuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá a gint, rázzuk össze, és öntsük egy pohárba. Feltöltjük pezsgővel és röviden elkeverjük. Azonnal fogyasztjuk.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty)

alkohol | alkoholos ital | koktél | nagy sztori | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom