Close
Ezzel az öt bombabiztos koktéllal ragyogtasd be az ünnepeket!

Ezzel az öt bombabiztos koktéllal ragyogtasd be az ünnepeket!

Nem kell mindenféle bonyolult, tojáslikőrhöz hasonló italt készítenünk ahhoz, hogy különleges alkoholokkal köszönthessük a karácsonyt. Vannak ugyanis olyan bombabiztos koktélreceptek, amelyek, bár valójában nem tipikus karácsonyi italok, mégis tökéletesen passzolnak az ünnepekhez.

Lássuk, melyek ezek!

Affogato Snowstorm

Hozzávalók:

1 gombóc vanília fagylalt
1 rész vodka
2 rész frissen főzött eszpresszó
2-3 csepp Angostura keserű
1 teáskanálnyi szárított kókuszdió

Elkészítése: Tegyünk egy gombóc fagylaltot a pohárba, öntsük fel vodkával. Az eszpresszóhoz keverjünk hozzá két-három csepp keserűt, majd öntsük rá a vodkás fagyira. Szárított kókuszreszelékkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

Bloody Mary

Hozzávalók:

60 milliliter vodka
120 milliliter paradicsomlé
15 milliliter frissen facsart citromlé
8 csepp csiliszósz
4 csepp Worcestershire szósz
egy kevés fekete bors
egy csipet só

Elkészítése: Az összes hozzávalót összerázzuk egy jéggel teli shakerben, majd pohárba szűrjük és tálaljuk.

Sgroppino

Hozzávalók:

15 milliliter vodka
7,5 milliliter tejszín
45 milliliter pezsgő vagy Prosecco
2 gombóc citromos sorbet

Elkészítése: Az összes hozzávalót egy nagy tálban elkeverjük, az állaga akkor jó, ha sűrű, homogén, de folyós. Adagoljuk lehűtött poharakba, és díszítsük frissen reszelt citromhéjjal!

Patrón Silver Paloma

Hozzávalók:

45 milliliter Patrón Silver Blanco
90 milliliter grapefruitlé
15 milliliter lime lé
15 milliliter agave szirup
30 milliliter szénsavas víz

Elkészítése: A szénsavas víz kivételével minden hozzávalót egy shakerbe adagolunk és összerázzuk. Lehűtött Collins-pohárba öntjük, feltöltjük szódával, végül grapefruitszelettel díszítjük.

French 75

Hozzávalók:

45 milliliter Four Pillars Rare Dry gin
15 milliliter frissen facsart citromlé
75 milliliter brut pezsgő
másfél evőkanál porcukor

Elkészítése: Keverjük össze a citromlevet és a porcukrot egy shakerben, addig rázzuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá a gint, rázzuk össze, és öntsük egy pohárba. Feltöltjük pezsgővel és röviden elkeverjük. Azonnal fogyasztjuk.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty)

koktél | nagy sztori | alkoholos ital | karácsony | alkohol

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram