Nem kell mindenféle bonyolult, tojáslikőrhöz hasonló italt készítenünk ahhoz, hogy különleges alkoholokkal köszönthessük a karácsonyt. Vannak ugyanis olyan bombabiztos koktélreceptek, amelyek, bár valójában nem tipikus karácsonyi italok, mégis tökéletesen passzolnak az ünnepekhez.
Lássuk, melyek ezek!
Affogato Snowstorm
Hozzávalók:
1 gombóc vanília fagylalt
1 rész vodka
2 rész frissen főzött eszpresszó
2-3 csepp Angostura keserű
1 teáskanálnyi szárított kókuszdió
Elkészítése: Tegyünk egy gombóc fagylaltot a pohárba, öntsük fel vodkával. Az eszpresszóhoz keverjünk hozzá két-három csepp keserűt, majd öntsük rá a vodkás fagyira. Szárított kókuszreszelékkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.
Bloody Mary
Hozzávalók:
60 milliliter vodka
120 milliliter paradicsomlé
15 milliliter frissen facsart citromlé
8 csepp csiliszósz
4 csepp Worcestershire szósz
egy kevés fekete bors
egy csipet só
Elkészítése: Az összes hozzávalót összerázzuk egy jéggel teli shakerben, majd pohárba szűrjük és tálaljuk.
Sgroppino
Hozzávalók:
15 milliliter vodka
7,5 milliliter tejszín
45 milliliter pezsgő vagy Prosecco
2 gombóc citromos sorbet
Elkészítése: Az összes hozzávalót egy nagy tálban elkeverjük, az állaga akkor jó, ha sűrű, homogén, de folyós. Adagoljuk lehűtött poharakba, és díszítsük frissen reszelt citromhéjjal!
Patrón Silver Paloma
Hozzávalók:
45 milliliter Patrón Silver Blanco
90 milliliter grapefruitlé
15 milliliter lime lé
15 milliliter agave szirup
30 milliliter szénsavas víz
Elkészítése: A szénsavas víz kivételével minden hozzávalót egy shakerbe adagolunk és összerázzuk. Lehűtött Collins-pohárba öntjük, feltöltjük szódával, végül grapefruitszelettel díszítjük.
French 75
Hozzávalók:
45 milliliter Four Pillars Rare Dry gin
15 milliliter frissen facsart citromlé
75 milliliter brut pezsgő
másfél evőkanál porcukor
Elkészítése: Keverjük össze a citromlevet és a porcukrot egy shakerben, addig rázzuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá a gint, rázzuk össze, és öntsük egy pohárba. Feltöltjük pezsgővel és röviden elkeverjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty)
alkohol | alkoholos ital | koktél | nagy sztori | karácsony
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!