Close
Három karácsonyi hangulatú túra, ha bejárnád Európa adventi vásárait

Három karácsonyi hangulatú túra, ha bejárnád Európa adventi vásárait

Bár maga az ünnep még messze van, de a hangulatba kerülés egyik alapelemeként ismert karácsonyi vásárokkal kapcsolatban már érdemes előre gondolkodni. Annál is inkább, mert a tavalyi elmaradások után idén egész Európában nagyon készülnek az ünnepi hangulatú extra programok szervezői. Mutatjuk a kedvenceinket a luxus hajókirándulásoktól kezdve egészen a személyre szabott túrákig.

Folyami luxuskarácsony

A Uniworld Boutique  ebben a szezonban hat tematikus ünnepi hajóutat gründol, melyek Európa legnépszerűbb és kevésbé ismert karácsonyi vásárainál kötnek ki.

Bár az összes útvonal magával ragadó, a nyolcnapos Classic Christmas Markets néven futó túra mind közül kiemelkedik, hiszen Németországon keresztül haladva megáll többek között Nürnbergben, a “világ mézeskalács-fővárosában” és Würzburg híres piacán.

Európai vásárturné

A Trafalgar ebben a szezonban sajátos túraélményt ajánl, melynek keretében nyolcnapos németországi karácsonyivásár-turnéra lehet bejelentkezni. A túra során a résztvevők megállnak például az ország legrégebbi adventi vásárában, sőt, egy UNESCO világörökségi védelem alatt álló kastélyban rendezett piacon is.

Aki ennél többre vágyik, annak a Trafalgar egy másik túrát is kínál Németország, Ausztria és Svájc karácsonyi vásárait érintve.

Ez nemcsak a vezetett vásári élményeket foglalja magában, hanem egy autentikus svájci ünnepi vacsorát is egy helyi családnál.

Bor, sör és ünnepi jókedv

A tizennyolc-harmincöt év közötti korosztály számára szervezett utazásokra szakosodott Contiki karácsonyi kalandja hétnapos németországi körútra invitál, ami tele van ikonikus adventi vásáros megállóval, ahol hagyományos finomságokat lehet kóstolni és számos Insta-pozitív helyen fotózkodni.

A túra során a vendégek délelőttönként a Rajnán hajókázhatnak, esténként forralt bort kortyolgathatnak Frankfurtban, Koblenzben pedig egy közeli borászatban ismerkedhetnek meg a helyi borokkal.

Reggel egy bögre forró csokoládéval a kezükben Rothenberg fallal körülvett városába indulnak, aztán Nürnberg következik, ahol mézeskalács-készítő tanfolyamon és városnézésen vehetnek részt. A kaland Münchenben ér véget a Neuschwanstein-kastély meglátogatásával, egy vélhetően emlékezetes estével egy hagyományos bajor sörözőben, és persze egy utolsó sétával a karácsonyi vásáron.

A téli szezon kezdete idén látványos lesz: #winterliebe mottóval indítja az Österreich Werbung partnereivel közösen az eddigi legnagyobb nemzetközi kampányát, ezzel világszerte maximális digitális figyelmet szerezve az osztrák télnek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

utazás | adventi vásár | programok | nagy sztori | extra

FOLYTASD EZZEL

Öt gyönyörű közép-kelet európai város, ahová legalább egyszer el kell utazni

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram