Nem hozza meg a kedvedet az utazáshoz, amit a brit miniszterelnök mondott

Egyre több jel mutat arra, hogy idén nyáron biztonságosabb belföldön nyaralni.

"A külföldről történő újrafertőződés megakadályozása érdekében is lépéseket kell tennünk – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök. Hamarosan itt lesz az ideje – különösen a hazai fertőzési ráta csökkenését figyelembe véve –, hogy karantént vezessünk be az országba légi úton érkezők esetében."
A brit miniszterelnök ennek időpontjára, és időtartamára nem utalt. A kormány később pontosított, hogy a karantén nem csak a repülővel érkezőkre vonatkozna. Az is kiderült – kétoldalú megállapodások alapján –, a Franciaországból és Írországból beutazók mentesülhetnek a járványügyi határintézkedés alól.

A brit sajtó és a közvélemény nem feltétlenül érti a kormány ilyen terveit, ugyanis kicsit későn jönnének. A március közepén bevezetett korlátozások óta százezer brit tért haza, de csak a betegség tüneteit mutatóknak kellett izolálniuk magukat.

Az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács is aggodalmát fejezte ki, hogy ez súlyosan rontja a leendő utasok bizalmát. A döntés rámutat arra, milyen is lesz utazni a koronavírus-járvány közepette. Sok cikkben foglalkozunk a légi közlekedés reformjával, és a kérdések rendszerint a reptéri és a fedélzeti biztonságról szólnak, holott egyértelmű, hogy ez csak a teljes kép egy része.

Kérdés, ki akar majd utazásra költeni – repjegyet venni, szállást foglalni –, ha fennáll az esélye, hogy az utazása talán teljes időtartamát karanténban fogja tölteni?

(Forrás: Euronews, Mandíner)

Anglia | boris johnson | karantén | utazás

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom