Close
Nem hozza meg a kedvedet az utazáshoz, amit a brit miniszterelnök mondott

Nem hozza meg a kedvedet az utazáshoz, amit a brit miniszterelnök mondott

Egyre több jel mutat arra, hogy idén nyáron biztonságosabb belföldön nyaralni.

“A külföldről történő újrafertőződés megakadályozása érdekében is lépéseket kell tennünk – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök. Hamarosan itt lesz az ideje – különösen a hazai fertőzési ráta csökkenését figyelembe véve –, hogy karantént vezessünk be az országba légi úton érkezők esetében.”
A brit miniszterelnök ennek időpontjára, és időtartamára nem utalt. A kormány később pontosított, hogy a karantén nem csak a repülővel érkezőkre vonatkozna. Az is kiderült – kétoldalú megállapodások alapján –, a Franciaországból és Írországból beutazók mentesülhetnek a járványügyi határintézkedés alól.

A brit sajtó és a közvélemény nem feltétlenül érti a kormány ilyen terveit, ugyanis kicsit későn jönnének. A március közepén bevezetett korlátozások óta százezer brit tért haza, de csak a betegség tüneteit mutatóknak kellett izolálniuk magukat.

Nem sok turista fogja felkeresni Londont, ha Johnsonék karanténra ítélik az érkezőket

Az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács is aggodalmát fejezte ki, hogy ez súlyosan rontja a leendő utasok bizalmát. A döntés rámutat arra, milyen is lesz utazni a koronavírus-járvány közepette. Sok cikkben foglalkozunk a légi közlekedés reformjával, és a kérdések rendszerint a reptéri és a fedélzeti biztonságról szólnak, holott egyértelmű, hogy ez csak a teljes kép egy része.

Kérdés, ki akar majd utazásra költeni – repjegyet venni, szállást foglalni –, ha fennáll az esélye, hogy az utazása talán teljes időtartamát karanténban fogja tölteni?

(Forrás: Euronews, Mandíner)

Anglia | boris johnson | karantén | utazás

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom