Close
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk azoknak, akik Magyarországról Romániába utaznak

Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk azoknak, akik Magyarországról Romániába utaznak

Románia ismét karanténkötelezettséget vezetett be hatvanhat, járványügyi szempontból magas kockázatúnak minősített országból – az érintett államok között Magyarország is ott van.

A karanténkötelezettség alól kivételt jelentenek azok az érkező utasok, akik az utóbbi három hónapban átestek a fertőzésen, vagy már megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét adagját.

Kolozsvári látkép

Románia azokat az országokat sorolja a sárga zónába, ahol az utóbbi két hétben a romániainál magasabb volt a koronavírus-fertőzések lakosságarányos száma. A listán korábban is szereplő államokból érkezőknek szombattól, a listára újonnan felkerült országokból – köztük Magyarországról – érkezőknek hétfőtől kell kéthetes karanténba vonulniuk.

Azokra is vár egy tíznapos karantén, akik negatív PCR-teszttel érkeznek egy sárga zónához tartozó országból. Akinek nincs negatív tesztje, annak tizennégy napot kell karanténban töltenie.

És ha Ausztriába utaznánk:

(Forrás: MTI, borítókép: Ciorba Adrian)

FOLYTASD EZZEL
Egy japán milliárdos jóvoltából ingyen megkerülheted a Holdat
Felszólították a bicikliversenyzőket, hogy innentől ne örüljenek ölelkezve
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom