Close
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk azoknak, akik Magyarországról Romániába utaznak

Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk azoknak, akik Magyarországról Romániába utaznak

Románia ismét karanténkötelezettséget vezetett be hatvanhat, járványügyi szempontból magas kockázatúnak minősített országból – az érintett államok között Magyarország is ott van.

A karanténkötelezettség alól kivételt jelentenek azok az érkező utasok, akik az utóbbi három hónapban átestek a fertőzésen, vagy már megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét adagját.

Kolozsvári látkép

Románia azokat az országokat sorolja a sárga zónába, ahol az utóbbi két hétben a romániainál magasabb volt a koronavírus-fertőzések lakosságarányos száma. A listán korábban is szereplő államokból érkezőknek szombattól, a listára újonnan felkerült országokból – köztük Magyarországról – érkezőknek hétfőtől kell kéthetes karanténba vonulniuk.

Azokra is vár egy tíznapos karantén, akik negatív PCR-teszttel érkeznek egy sárga zónához tartozó országból. Akinek nincs negatív tesztje, annak tizennégy napot kell karanténban töltenie.

És ha Ausztriába utaznánk:

(Forrás: MTI, borítókép: Ciorba Adrian)

magyarország | románia

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram