Close
Néhány órás autózással érhetjük el ezeket a feledhetetlen panorámapontokat

Néhány órás autózással érhetjük el ezeket a feledhetetlen panorámapontokat

Bemutatjuk Karintia hat legkülönlegesebb kilátóját.

Tavainak és hegyeinek egyedülálló és látványos kombinációja rengeteg magyar kirándulót vonz Karintiába, és sok, Instagramra kívánkozó panorámát kínál. A legtöbb kilátót könnyedén megközelíthetjük autóval vagy rövid sétával, így azoknak is érdemes útnak indulniuk, akik nem szeretnek hegyet mászni.

Pyramidenkogel kilátó, Wörthi-tó

A Wörthi-tótól délre találjuk a fából készült, csavart Pyramidenkogel kilátótornyot, amelynek száz méter magasan lévő tetejéről 360 fokos panoráma nyílik a lenyűgöző karintiai tó- és hegyvidékre.

Megcsodálhatjuk belőle a Wörthi-tó mellett a Nockberge-hegységet, a Keutschacher-tavat, a környező városokat, és elláthatunk akár a szlovén hatáon fekvő Karavankák hegyvonulatáig is. A kilátó egyik igazi különlegessége, hogy egy fedett csúszdán is le lehet jutni a tetejéről, de persze a lift is rendelkezésére áll a kevésbé kalandvágyó látogatóknak.

Kitzelberg, Klopeini-tó

A dél-karintiai régió egyik legszebb kilátópontja a 686 méter magas Kitzelberg csúcs, ahová széles erdei úton juthatunk fel. A kanyargós ösvényen idilli sétát tehetünk, a romantikus hangulatot pedig a panorámapont fokozza, ahonnan nemcsak a mélykék Klopeini-tóra, hanem az attól délre található Turner-tóra és Karintia fő folyójára, a Drávára is ráláthatunk.

Sétány a Kölnbrein duzzasztógáton

Minden bizonnyal a tartomány legizgalmasabb kilátója a ’70-es években épült, boltíves Kölnbrein duzzasztógát, mely a Magas-Tauern hegységben, a Maltatal folyón várja a különleges helyszínek rajongóit. Kétszáz méterével ez Ausztria legmagasabb duzzasztógátja, melynek tetején adrenalindús sétát tehetünk a mélység felett.

Taborhöhe, Faaki-tó

A Faaki-tó nyugati oldalán, Villach mellett áll a 725 méter magas hegycsúcs, Taborhöhe, amely Egg üdülőövezetből egyórás könnyű túrával vagy rövid autózással érhető el. A hegytetőn erdei kötélpark és hangulatos vendéglátóhely is helyet kapott, amelynek teraszáról szintén nagyszerű kilátás nyílik a tóra.

Zwergsee kilátó, Millstatti-tó

Mint egy hajó orra, úgy nyúlik ez a kilátó a Millstatti-tó fennsíkjának déli lejtője fölé, amely különösen naplementekor mutatja varázslatos arcát. A kilátóhoz egy könnyű körtúra-ösvényen, a Zwergsee slow trailen lehet feljutni.

Gartnerkofel

A Karintia és Olaszország határán húzódó Karni-Alpok nagy népszerűségnek örvendő hegycsúcsa a 2195 méteren található Gartnerkofel, ahonnan káprázatos körpanoráma nyílik Ausztria legmagasabb hegycsúcsára, a Großglocknerre, a Dolomitokra és a Júliai-Alpokra is. Az elsősorban téli sportközpontként ismert Nassfeld mellől felvonó visz fel egy darabon, ahonnan egy óra alatt kapaszkodhatunk fel a kilátóhoz.

Ha mindez nem lenne elég ok egy ausztriai látogatásra, itt felsorolunk még néhányat, itt pedig Bécs legjavát mutatjuk be.

(Forrás: Austria Info, Gert_Steinthaler, Gert_Perauer, Adrian Hipp, nassfelt.at/Austria Info)

karintia | ausztria | hegyek | panoráma | tavak

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom