Néhány órás autózással érhetjük el ezeket a feledhetetlen panorámapontokat

Bemutatjuk Karintia hat legkülönlegesebb kilátóját.

Tavainak és hegyeinek egyedülálló és látványos kombinációja rengeteg magyar kirándulót vonz Karintiába, és sok, Instagramra kívánkozó panorámát kínál. A legtöbb kilátót könnyedén megközelíthetjük autóval vagy rövid sétával, így azoknak is érdemes útnak indulniuk, akik nem szeretnek hegyet mászni.

Pyramidenkogel kilátó, Wörthi-tó

A Wörthi-tótól délre találjuk a fából készült, csavart Pyramidenkogel kilátótornyot, amelynek száz méter magasan lévő tetejéről 360 fokos panoráma nyílik a lenyűgöző karintiai tó- és hegyvidékre.

Megcsodálhatjuk belőle a Wörthi-tó mellett a Nockberge-hegységet, a Keutschacher-tavat, a környező városokat, és elláthatunk akár a szlovén hatáon fekvő Karavankák hegyvonulatáig is. A kilátó egyik igazi különlegessége, hogy egy fedett csúszdán is le lehet jutni a tetejéről, de persze a lift is rendelkezésére áll a kevésbé kalandvágyó látogatóknak.

Kitzelberg, Klopeini-tó

A dél-karintiai régió egyik legszebb kilátópontja a 686 méter magas Kitzelberg csúcs, ahová széles erdei úton juthatunk fel. A kanyargós ösvényen idilli sétát tehetünk, a romantikus hangulatot pedig a panorámapont fokozza, ahonnan nemcsak a mélykék Klopeini-tóra, hanem az attól délre található Turner-tóra és Karintia fő folyójára, a Drávára is ráláthatunk.

Sétány a Kölnbrein duzzasztógáton

Minden bizonnyal a tartomány legizgalmasabb kilátója a ’70-es években épült, boltíves Kölnbrein duzzasztógát, mely a Magas-Tauern hegységben, a Maltatal folyón várja a különleges helyszínek rajongóit. Kétszáz méterével ez Ausztria legmagasabb duzzasztógátja, melynek tetején adrenalindús sétát tehetünk a mélység felett.

Taborhöhe, Faaki-tó

A Faaki-tó nyugati oldalán, Villach mellett áll a 725 méter magas hegycsúcs, Taborhöhe, amely Egg üdülőövezetből egyórás könnyű túrával vagy rövid autózással érhető el. A hegytetőn erdei kötélpark és hangulatos vendéglátóhely is helyet kapott, amelynek teraszáról szintén nagyszerű kilátás nyílik a tóra.

Zwergsee kilátó, Millstatti-tó

Mint egy hajó orra, úgy nyúlik ez a kilátó a Millstatti-tó fennsíkjának déli lejtője fölé, amely különösen naplementekor mutatja varázslatos arcát. A kilátóhoz egy könnyű körtúra-ösvényen, a Zwergsee slow trailen lehet feljutni.

Gartnerkofel

A Karintia és Olaszország határán húzódó Karni-Alpok nagy népszerűségnek örvendő hegycsúcsa a 2195 méteren található Gartnerkofel, ahonnan káprázatos körpanoráma nyílik Ausztria legmagasabb hegycsúcsára, a Großglocknerre, a Dolomitokra és a Júliai-Alpokra is. Az elsősorban téli sportközpontként ismert Nassfeld mellől felvonó visz fel egy darabon, ahonnan egy óra alatt kapaszkodhatunk fel a kilátóhoz.

Ha mindez nem lenne elég ok egy ausztriai látogatásra, itt felsorolunk még néhányat, itt pedig Bécs legjavát mutatjuk be.

(Forrás: Austria Info, Gert_Steinthaler, Gert_Perauer, Adrian Hipp, nassfelt.at/Austria Info)

tavak | panoráma | ausztria | kilátás | kilátó

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom