Close
Imádott fotózni a nemrég elhunyt Karl Lagerfeld – Zürichben megnézhetjük a képeit

Imádott fotózni a nemrég elhunyt Karl Lagerfeld – Zürichben megnézhetjük a képeit

Karl Lagerfeld divatra tett kitörölhetetlen hatása örökké emlékezetes marad, a divatlegenda művészi oldalát talán viszont kevesen ismerték.

A napokban nyolcvanöt évesen elhunyt Lagerfeld szenvedélyesen rajongott ugyanis a fényképészetért, számos ismert emberről készített portrét. A zürichi Gmurzynska galéria 1996 óta követi ez irányú munkásságát, és halálhírét követően összeállított egy retrospektív kiállítást a többek között a Chanel és a Fendi kollekcióit tervező divatikon fotóiból.

A február 21-én megnyitott tárlaton Lagerfeld által készített fekete-fehér portrékat nézhetünk meg olyan hírességekről, mint Benicio del Toro, Jack Black, Arnold Schwarzenegger és Ryan Gosling, illetve színes felvételeket is láthatunk a kösztümben pózoló Nicole Kidmanről, vagy az Elfújta a szél című filmklasszikusról.

Saját bevallása szerint Lagerfeld azért imádta a fotózást, mert “Megörökítenek olyan pillanatokat, melyek örökre eltűntek, és lehetetlen őket reprodukálni.”

A Homage to Karl Lagerfeld: 30 Years of Photography című kiállítás május 15-ig látható a zürichi Galerie Gmurzynskában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

zürich | Svájc | Galerie Gmurzynska | fényképészet | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram