Close
Imádott fotózni a nemrég elhunyt Karl Lagerfeld – Zürichben megnézhetjük a képeit

Imádott fotózni a nemrég elhunyt Karl Lagerfeld – Zürichben megnézhetjük a képeit

Karl Lagerfeld divatra tett kitörölhetetlen hatása örökké emlékezetes marad, a divatlegenda művészi oldalát talán viszont kevesen ismerték.

A napokban nyolcvanöt évesen elhunyt Lagerfeld szenvedélyesen rajongott ugyanis a fényképészetért, számos ismert emberről készített portrét. A zürichi Gmurzynska galéria 1996 óta követi ez irányú munkásságát, és halálhírét követően összeállított egy retrospektív kiállítást a többek között a Chanel és a Fendi kollekcióit tervező divatikon fotóiból.

A február 21-én megnyitott tárlaton Lagerfeld által készített fekete-fehér portrékat nézhetünk meg olyan hírességekről, mint Benicio del Toro, Jack Black, Arnold Schwarzenegger és Ryan Gosling, illetve színes felvételeket is láthatunk a kösztümben pózoló Nicole Kidmanről, vagy az Elfújta a szél című filmklasszikusról.

Saját bevallása szerint Lagerfeld azért imádta a fotózást, mert “Megörökítenek olyan pillanatokat, melyek örökre eltűntek, és lehetetlen őket reprodukálni.”

A Homage to Karl Lagerfeld: 30 Years of Photography című kiállítás május 15-ig látható a zürichi Galerie Gmurzynskában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom