Close
Imádott fotózni a nemrég elhunyt Karl Lagerfeld – Zürichben megnézhetjük a képeit

Imádott fotózni a nemrég elhunyt Karl Lagerfeld – Zürichben megnézhetjük a képeit

Karl Lagerfeld divatra tett kitörölhetetlen hatása örökké emlékezetes marad, a divatlegenda művészi oldalát talán viszont kevesen ismerték.

A napokban nyolcvanöt évesen elhunyt Lagerfeld szenvedélyesen rajongott ugyanis a fényképészetért, számos ismert emberről készített portrét. A zürichi Gmurzynska galéria 1996 óta követi ez irányú munkásságát, és halálhírét követően összeállított egy retrospektív kiállítást a többek között a Chanel és a Fendi kollekcióit tervező divatikon fotóiból.

A február 21-én megnyitott tárlaton Lagerfeld által készített fekete-fehér portrékat nézhetünk meg olyan hírességekről, mint Benicio del Toro, Jack Black, Arnold Schwarzenegger és Ryan Gosling, illetve színes felvételeket is láthatunk a kösztümben pózoló Nicole Kidmanről, vagy az Elfújta a szél című filmklasszikusról.

Saját bevallása szerint Lagerfeld azért imádta a fotózást, mert “Megörökítenek olyan pillanatokat, melyek örökre eltűntek, és lehetetlen őket reprodukálni.”

A Homage to Karl Lagerfeld: 30 Years of Photography című kiállítás május 15-ig látható a zürichi Galerie Gmurzynskában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom