Close
Látványosra sikerült Karl Lagerfeld utolsó kollekciójának bemutatója

Látványosra sikerült Karl Lagerfeld utolsó kollekciójának bemutatója

Hófödte faházikók, deres fenyőfák, Chanel sílécek, füstölgő kémények – egy igazi alpesi mesevilág elevenedett meg a párizsi divathét utolsó napján, ahol bemutatták a kollekciót, melyet Karl Lagerfeld halála előtt alig egy hónappal tervezett.

A díszletet – mint ahogyan a bemutatott ruhadarabokat is – a február 19-én elhunyt német divattervező és az utódjának kinevezett Virginie Viard álmodták meg. Az esemény egyperces néma csenddel vette kezdetét, ami végül sírásba torkollott.

A bemutatót aztán Cara Delevingne brit modell nyitotta meg egy fekete-fehér kockás szettben, ami már a Chanel védjegyévé vált. Az egész kollekción roppant módon érződött Karl Lagerfeld stílusa,

a fehér, fekete, bézs és sötétkék színek itt-ott feldobva némi lila és smaragdzöld árnyalattal, valamint a klasszikus, de újragondolt formák mind-mind róla árulkodtak.

Az eseményen olyan sztárok is megjelentek mint Penélope Cruz, Marion Cotillard, Claudia Schiffer, Naomi Campbell és Kristen Stewart. Az őszi-téli kollekció prezentálását követően a modellek könnyes búcsút vettek a divat királyától, ennek ellenére mégsem volt gyászos a hangulat. Elvégre a székeken is egy illusztráció és idézet várta a vendégeket, amit a kreatívigazgató maga is vallott: The beat goes on, vagyis nincs megállás, az élet megy tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Close