Close
Nem várt hatással volt a járvány a kávéfogyasztásra Amerikában

Nem várt hatással volt a járvány a kávéfogyasztásra Amerikában

A járvány idején kevesebben isznak kávét az Egyesült Államokban az azt megelőző időszakhoz képest, bár a fekete így is messze a legnépszerűbb ital az országban – derül ki egy felmérésből.

A National Coffee Association (NCA) megbízásából januárban készült vizsgálat szerint az Egyesült Államokban a megkérdezettek ötvennyolc százaléka legalább napi egy kávét elfogyasztott a teszt kitöltését megelőző napon, ezzel szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban ez az arány hatvankét százalék volt.

Az eredmények azonban nem feltétlenül arra utalnak, hogy a világ legnagyobb kávépiacán (ami az USA) csökkent volna a kávéfogyasztás, mivel sokan otthonról dolgozva egyenesen több kávét isznak ahhoz képest, mint amennyit általában az irodában szoktak. Az Államokban a legnagyobb kávé-kiskereskedők pedig éppenséggel megnövekedett eladási számokról tudtak beszámolni a világjárvány ideje alatt.

Az országban még mindig korlátozottan üzemelnek a kávézók, ami a visszaesés egyik lehetséges magyarázata.

A felmérés szerint az amerikaiak reggeli kávézási szokása nem változott érdemben, ellenben a délutáni fogyasztás – ami gyakran egy kávézóba beüléshez köthető – négy százalékkal csökkent.

“A kávé továbbra is Amerika vitathatatlanul kedvenc itala, még akkor is, amikor országszerte a kávézók különféle korlátozási szakaszban vannak, és látogatottságuk valamelyest csökkent” – mondta Bill Murray, az NCA elnök-vezérigazgatója, aki arra számít, hogy az elkövetkező hónapokban nőni fog a fogyasztás, mivel az ország lassan kilábal a koronavírusból.

A felmérés szerint az emberek továbbra is megosztottak abban a kérdésben, hogy komfortosan éreznék-e magukat egy kávézóban. A válaszadók harminchárom százaléka igennel felelt erre, míg harmincegy százalék inkább megvárná a járvány végét egy kávézóba beüléssel.

A koffeinről köztudott, hogy felpezsdíti az embert, de szakértők szerint egy csésze kávé elfogyasztása egy rövid, huszonöt perces szunyókálás előtt kifejezetten segít abban, hogy kipihentebben ébredjünk.

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

usa | járvány | egyesült államok | kávézás | fogyasztás

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram