Close
Hihetetlenül játszik a kék-fehér illúziókkal ez az alpesi hotel

Hihetetlenül játszik a kék-fehér illúziókkal ez az alpesi hotel

Igen, ez egy manipulálatlan fotó egy kék-fehérré „felezett” szobáról. És ez még csak a kezdet.

Dél-Tirolban tervezte meg a Ramoser család megrendelésére ezt a hotelt a Network of Architecture építészstúdió. Az épület maga eredetileg egy pajtaépület volt, amit 1972-ben alakítottak hotellé és Lobishof vendégház néven üzemelt. Most a gyönyörű hegyekkel ölelt szálló kibővült és Aeon Hotel néven egy tizenötszobás, wellness-központos, medencés szállodaként várja a vendégeket.

A szálloda már kívülről is csodás, de belül még nagyon extra csavarok várják a vendégeket, méghozzá a kék és fehér „megfelezett” szobák és terek elképesztő optikai illúzióival.

Nem tudjuk, hogy mennyi folyamatos munkát igényel fenntartani ezt az illúziót – például pontosan oda visszahajtogatni a takarót vagy épp kék-fehér asztalt épp abba a szögbe visszatenni, ahol a felezés van – mindenesetre nagyon eredeti megoldás, nem kicsit karakteres tőle az amúgy is stílusos szálloda.

(Fotók: Alex Filz)

dél tirol | olaszország | szoba | kék | hotel

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hat csodás hely Magyarországon, ahol újjászülethetsz

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram