Close
Így úszhatod meg könnyedén az egyik legkellemetlenebb helyzetet a repülőn

Így úszhatod meg könnyedén az egyik legkellemetlenebb helyzetet a repülőn

Kevés nyugtalanítóbb pillanat létezik a gépen annál, mint amikor nem sikerül időben elpakolni a csomagjaiadat és közben feltartod a sort. Egy tapasztalt légiutas-kísérő szerint néhány egyszerű előkészülettel mindez simán elkerülhető.

Kat Kalamani (@katkamalani) a TikTok-oldalán közzétett videójában osztotta meg hasznos tippjeit.

A legtöbb légitársaság lehetővé teszi, hogy az utasok egy teljes méretű kézipoggyászt és egy személyes tárgyat díjmentesen felvigyenek a fedélzetre, így megúszhatják a feladott poggyászok pluszköltségét. Sokan ezért alaposan telepakolják a csomagjukat, aminek a fej feletti szekrényekbe történő bepréselése aztán nehézségekbe ütközhet.

Kat Kamalani kezdésként az előre tervezést javasolja. Első számú szabálya: „ha nem tudod felemelni, ne vidd magaddal”.

– Utazás előtt még otthon próbáld meg a bepakolt kézipoggyászt a fejed fölé emelni. Ha nem sikerül, vegyél ki belőle néhány dolgot! Ezzel nem csupán a fedélzeti kellemetlenségeket úszhatod meg, hanem betartod a légitársaság előírását is, amiben egyébként le van írva, hogy „a kézipoggyászt magadnak kell tudni berakni a fej feletti tárolórekeszekbe” – mondja.

Érdemes egy gyors pillantást vetni a tárolók belsejére, merthogy a legtöbb gépen kis matricák magyarázzák el, hogyan kell helyesen – vízszintesen vagy függőlegesen – bepakolni a csomagot a rekeszbe. Ezzel rengeteg időt spórolhatsz meg, és sokkal könnyebb a dolgod.

Szakértők szerint a először mindig a bőröndöknek kell a helyükre kerülniük, aztán jönnek a kabátok (a táska tetejére), végül pedig a kisebb táskák az ülés alá.

Bár nyilvánvalónak tűnhet, de Kat Kamalani megjegyezte, hogy a segítségkérés a legjobb módja annak, hogy gyorsan leüljünk a helyünkre.

– Mindenki azt hiszi, hogy a légiutas-kísérő dolga, hogy felrakja az utasok csomagjait a tárolókba, de ez nem így van. Valójában a legtöbb légitársaság nem engedélyezi ezt a műveletet a sérülésveszély miatt. Segítséget persze lehet kérni, de azt senki ne várja el, hogy a személyzet egyedül felpakoljon mindent.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

repülés | utazás | pakolás | kellemetlen | helyzet

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram