Close
Egy légiutas-kísérő elárulta, melyik a legkoszosabb rész a repülőgép fedélzetén

Egy légiutas-kísérő elárulta, melyik a legkoszosabb rész a repülőgép fedélzetén

Sajnos a repülőgépek nem mindig olyan tiszták, mint azt gondolnánk. Vagy remélnénk. Egy légiutas-kísérő el is mondta, hogy a gép melyik része számít igazán a „bacik melegágyának”.

Főszezonban a légikísérőknek nincs sok idejük arra, hogy a járatok között kitakarítsák a gépet. Jane Hawkes utazási szakértő és korábbi légiutas-kísérő éppen ezért adott néhány megfontolandó tanácsot azzal kapcsolatban, hogy az utasoknak mit kell elcsomagolniuk az „útközbeni tisztaságuk” érdekében.

A praktikus és egyben környezetbarát bambusz törlőkendők például igen hasznosak lehetnek.

– Abszolút elengedhetetlenek arra az esetre, amikor egy hosszú repülőút végefelé felébredünk, hogy felfrissítsük a bőrünket, de a tálcás asztalok letörlésére is használhatjuk – ezek egyébként igazi baktériumtanyának számítanak.

A biológiailag lebomló törlőkendőkkel ráadásul egy picit tehetünk a környezetért is.

Az utasok mindenféle tevékenyéségre szokták használni a tálcás asztalokat. Előfordult már, hogy valaki egy kisbabát tett tisztába rajta. Ez azt jelenti, hogy a tálca rengeteg baktériumot hordozhat, ám egy nedves törlőkendővel gyorsan meg lehet szabadulni a felesleges szennyeződésektől.

Mi is megírtuk már, hogy a cipőt egyáltalán nem ajánlatos levenni, mivel a padló rendkívül piszkos lehet.

Bár nehéz elhinni, egyes utasok még akkor is megteszik ezt, amikor a repülőgép mosdójába mennek. Pedig nagyon nem tanácsos, ugyanis a légiutas-kísérőknek általában nincs kapacitásuk napközben takarítani a mosdó padlóját, vagyis az a baktériumok melegágya lehet.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

repülőgép | utazás | repülés | baktérium | fertőtlenítés

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram