Close
Keményen fellép maszknélküli utasai ellen egy légitársaság

Keményen fellép maszknélküli utasai ellen egy légitársaság

Lehet, hogy itthon is ilyen keményen kellene fellépni azokkal szemben, akik nem viselnek maszkot?

Az amerikai Delta Airlines eddig 240 olyan utast tiltott ki a járatairól, akik megtagadták a maszk viselését – ők többet semmilyen Delta járton nem repülhetnek. A légitársaság szabályzata szerint az út során amaszk viselése nem ajánlott, hanem kötelező. A júniusban bevezetett intézkedés egyike azoknak, amelyekkel a Delta igyekszik megóvni utasai egészségét, noha a kormány részéről még nem hoztak olyan törvényt, ami az állampolgárok számára bizonyos helyeken kötelezővé tenné az arcot eltakaró maszk hordását.

Különösen augusztusban ugrott meg a maszktagadók száma, ebben a hónapban kétszer annyi utast tettek fel a tiltólisátra, mint júniusban és júliusban.

Noha a két ország helyzete a vírus függvényében (szerencsére) egészen más, vannak erős párhuzamok. A világ minden pontján egyre nő azoknak a száma, akik úgy érzik, hogy rájuk nem vonatkoznak az amúgy mindenkire kötelező szabályok, és éppen ezért nem viselnek maszkot, avagy az orruk alá, az állukra húzzák.

Mivel az elmúlt napokban Magyarországon is jelentősen megugrott a megbetegedések száma, és mindannyian látjuk, hogy van egy csökönyös kisebbség, amely nem tiszteli a szabályokat és mások biztonságát, egyre több vélemény követeli, hogy drasztikusabban lépjenek fel a „vírustagadóknak” nevezett csoport tagjai ellen.

A Delta saját szolgáltatásán belül tudja büntetni a szabályszegőket, itthon a kormányzat azonban hathatósabban is felléphetne azok ellen, akik a kijelölt helyeken (tömegközlekedési eszközökön, üzletekben) nem hordanak maszkot. A szigorítás – például tízezres pénzbírságok – ebben a pillanatban azért is lehetne hasznos, hogy a későbbiekben ne kelljen visszatérni oda, ahol tavasszal voltunk. Mivel hathatós intézkedések a szabályok betartására eddig nem történtek sehol az országban, nagy kérdés, fog-e változni a helyzet.

Mit gondolsz?

delta airlines | pénzbírság | vírustagadó | maszk | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Döbbenetesen hideg van Amerikában, évszázados rekordok is megdőltek

A thaiföldi vasút aranykorába repítenek ezek a vagonokból készült luxuslakosztályok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram