Close
Kénytelenek bekeményíteni Párizsban a maszkviselést illetően

Kénytelenek bekeményíteni Párizsban a maszkviselést illetően

Jean Castex miniszterelnök megkérte a párizsi prefektust, hogy a polgármesteri hivatallal együtt dolgozza ki a rendeletet, amely alapján a fővárosban és az elővárosokban is mindenhol kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

Párizs egyes kerületeiben már augusztus közepe óta kötelező az utcán is maszkot hordani, a dél-franciaországi Marseille-ben pedig szerdától már minden közterületen kötelező a maszkviselés, s a bárok, éttermek, kávéházak és élelmiszerboltok este tizenegy óra és reggel hat óra között zárva tartanak. Az intézkedések szeptember 30-ig vannak érvényben.

A kormány a déli Bouches-du-Rhone megyét augusztus közepén vörös zónának nyilvánította, ami a prefektusnak korlátozó intézkedések bevezetését teszi lehetővé. Itt ugyanis százezer lakosra 177 fertőzött jut, miközben az országos arány harminchárom. A riasztási küszöb ötven, a prefektúrák ezen arány elérésekor rendelhetnek el korlátozó intézkedéseket.

A miniszterelnök jelezte, hogy a száz francia megyéből huszonegy kapott vörös színű jelzést, ezekben mindenhol várható a maszkviselés kötelezővé tétele. A maszkviselés szeptember 1-től egyébként kötelező minden munkahelyen és oktatási intézményben is tizenegyéves kor felett.

A szabályszegőkre 135 eurós büntetést szabhat ki a rendőrség.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a fertőzés jelenleg a 20 és 40 év közötti korosztályban intenzív, egy hónap alatt ennél a generációnál megnégyszereződött a fertőzöttek száma, de az esetek többségében könnyebb lefolyású a betegség, mint a járvány kezdetén. Míg kedden 3304 koronavírusteszt bizonyult pozitívnak, szerdára hatvan százalékkal, 5429-re emelkedett ez a szám.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Unsplash)

járvány | közterek | maszkviselés | kötelező | párizs

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram