Lenyűgöző látvány: képeken a hétfői teljes napfogyatkozás

Teljes napfogyatkozás tartotta lázban tegnap Amerikát, a drámai jelenségre emberek milliói készültek.

A teljes napfogyatkozás akkor következik be, amikor a Hold elhalad a Föld és a Nap között, teljesen kitakarva a Napot.

Martin, Ohio 
Martin, Ohio
Martin, Ohio
Martin, Ohio

Az amerikai kontinensen belül nem mindenhonnan lehetett látni a teljes napfogyatkozást, ezért sokan utaztak a megfelelő helyekre, amelyek között volt, ahol három és fél-négy percig tartott a jelenség.

Washingtonban csak részleges napfogyatkozás látszott
Washington

Az Egyesült Államokban 2044 augusztusában lesz következő napfogyatkozás, de idén október 2-án Uruguayban és Argentínában részleges napfogyatkozás lesz megfigyelhető.

Torreon, Mexikó
Ocampo, Mexikó
Ocampo, Mexikó
Ocampo, Mexikó

Európában a jövő év március 29-én lesz részleges napfogyatkozás, Skócia egyes városaiban a nap több mint negyven százalékát eltakarja a Hold.

Volt, aki repülőről nézte az eseményt
Glen Rock, New Jersey
Indianapolis
Indianapolis
Indianapolis

A következő teljes napfogyatkozásra  2026. augusztus 12-ig kell várni, amely Grönlandról, Izlandról, Spanyolországból, valamint Oroszország és Portugália egyes területeiről lesz látható.

(Forrás: CNN, Guardian, képek: Getty Images)

egyesült államok | napfogyatkozás | amerika | képek

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom