Képzeletbeli 80 napos utazás az alkoholos italkülönlegességek körül

Képzeljünk el egy 80 napos barangolást, ami a világ különféle országainak és régióinak az alkoholos italkülönlegességeinek a megismeréséről szól! Melyek azok a remekek, amelyeket semmi pénzért ki nem hagynánk?

A cikkben ezzel a gondolatmenettel fogunk majd eljátszani. Azzal az apropóval, hogy a bejegyzés felültését természetesen Verne Gyula méltán híres örökbecsű regénye szolgáltatta. Úgyhogy kanyarodjunk is rá a részletekre!

Hogyan jöhet össze Verne Gyula leghíresebb regénye az alkoholos italokkal?

Maradjunk inkább az idehaza roppant mód népszerűvé váló rajzfilmváltozatoknál! Ahol ugyebár főhősünk, Willy Fog cilinderben és sétapálcával alakított felejthetetlen karaktert. Azzal a nem akármilyen ötlettel, hogy szeretné 80 nap alatt végigszáguldani a világot.

Egy kifejezetten előkelő angol társaság, a Reform Klub tagjaként pattan ki a koncepció a fejéből. Azt is hihetnénk, hogy az iDrinks italkülönlegességeiből kóstolt meg valami igazán remek darabot, és onnan a bátorság.

Annyi biztos, hogy a közlekedés üstökösszerű fejlődését szeretné meglovagolni képletesen szólva, és még 20.000 fontban fogadást is köt. Ez a kiindulópont. Mi pedig eljátszottunk a gondolattal, hogy a nagy utazás szüneteiben az egyes országokban milyen italokat fogyaszthatna.

80 nap alatt a Föld körül - ez egyszerűen nem múlhat el gin fogyasztása nélkül!

Már csak amiatt sem, mivel a történetünk kiindulópontja és első helyszíne nem más, mint London. Ahol ugyebár gyakorlatilag köztudott, hogy egy-egy kiadós angol ivászat bizony a pubokban kezdődik.

Ahol igazán zajlik az élet, és sok esetben nemcsak egyetlen pohárkával sikerül legurítani. Ennélfogva majdhogynem elképzelhetetlennek gondolnánk, hogy a brit italok alfájának számító gin kimaradna Willy Fog választásai közül.

Hiszen mégis a gin hazájában járunk, még ha csak fiktív módon is. Példának okáért könnyedén el tudjuk hozzá képzelni a nyár felülmúlhatatlanul nagy slágerét a briteknél, névszerint a Pimm’s No. 1 Gint.

Játszunk el a gondolattal: milyen italok nem maradhatnának el egy ilyen utazás során?

Vagyis gondoljunk bele néhány pillanatig, hogy mi magunk indulunk 80 napon át tartó Föld körüli utazásra! Képzeljük csak el, hogy az egyes országokban megállva melyek azok az italok, amiket ki nem hagynánk?

El tudjuk képzelni például a németországi látogatásunkat sörös örömök nélkül? Kimaradhatna a választásaink közül a hamisítatlan brit rum? Skóciában járva elkövetnénk azt a bűnt, hogy egyetlen pohár whisky sem csúszik le?

Hosszú lehetne még a felsorolás. Hiszen ott van példaként a csodás orosz vodka, nem beszélve a tradicionális japán, olasz, vagy francia italokról. Legyünk őszinték, nem akármilyen kalandokat tartogatna egy 80 napon át tartó barangolás.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom