Close
Két héttel hamarabb megnyitották a világ egyik legszebb hegyvidéki útszakaszát

Két héttel hamarabb megnyitották a világ egyik legszebb hegyvidéki útszakaszát

Szerda reggel megnyitották a forgalom előtt a Transzfogarasi utat, a világ egyik legszebb hegyvidéki útszakaszát.

Így ma nyolc órától már minden kategóriájú jármű közlekedhetett a Transzfogarasi útként ismert 7C jelzésű romániai országút Fekete-csúcs (Piscu Negru) és Bâlea-vízesés közötti szakaszán.

A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően idén korábban elkészültek az út tisztításával és előkészítésével,

így nem kellett az út megnyitásával a szokásos, július 1-ei időpontig várni.

A Transzfogarasi utat szűk szerpentinek, gyakori vízátfolyások, változó minőségű aszfalt, alkalmankénti lavinaveszély és persze az elmaradhatatlan csodás látvány jellemzi. Az Erdélyt Havasalfölddel összekapcsoló kilencven kilométer hosszú szakaszt a világ legjobb autóútjának nevezte a mérvadó Top Gear című műsor. A Transzfogarasi útról készült bővebb beszámolónk itt olvasható:

(Forrás: Agerpres)

olténia | Top Gear | havasalföld | erdély | románia

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram