Két vagány koktélrecept szilveszterre – És utána bármikorra

A St. Andrea Wine&Skybar az év végén meglepetéssel készült: Veres Péter bartender a téli szezon két kedvenc koktéljának receptjét osztja meg most. A két ital elkészítéséhez nem kell több, mint egy otthoni koktélkészítő alapfelszerelés (shaker, egyszerű szűrő, jégkocka), illetve néhány olyan hozzávaló, amely a delikátüzletekben vagy a nagyobb élelmiszerboltokban is megtalálható.

A koktélok nem csak szilveszterkor működnek jól:

a The Sassy a mélyebb, komoly ízek kedvelőinek szerepelhet a repertoárjában, míg az alkoholmentes The Posh bármelyik baráti találkozó édes fénypontja lehet.

The Sassy – édes pimaszság, arany színekbe zárva

Hozzávalók:

  • 45 ml Arran singe malt 10 years
  • 5 g gesztenyeméz
  • 3 dash (csepp) azték étcsokoládé bitter
  • jég

Elkészítése:

Keverjük össze a whisky-t és a gesztenyemézet egy kis idővel a koktélkészítés előtt. Egy keverőpohárban adjuk hozzá az étcsokoládé bittert is, majd teljesen elegyítsük. Ha a méz szép, kerek egységet alkot a whisky-vel, adjuk hozzá a jeget. A hozzávalókat jól elkeverjük, úgy, hogy ne legyen vizes az italunk. Az italt nagy jégkockára töltjük.

A bárban ezt a koktélt ehető virággal, szervirozzák – ilyet is találunk a nagyobb delikátboltok hűtőpultjában.

The Posh – alkoholmentes elegancia igazi téli ízekkel

Hozzávalók:

  • 100ml kékáfonya tea
  • 20ml citromlé
  • 20ml vanília szirup
  • nepáli bors
  • jég
  • kókusz hab: kókuszvíz, citromlé, cukorszirup,

Elkészítése:

Főzzünk egy kékáfonya teát, majd a még meleg teába beletörjük a borsot és állni hagyjuk kb. 10 percet, ezután egy finomszűrő segítségével leszűrjük. A szűrt teához hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliaszirupot. Egy shaker segítségével összerázzuk, majd jéggel töltött magas pohárba szűrjük.

A kókuszhabhoz 300 ml kókuszvizet, 15 g citromlevet, 65 g cukorszirupot és 10 g espuma port elegyítünk és egy habszifon segítségével az ital tetejére nyomjuk (amennyiben nincs otthon espuma por, ez tojásfehérjével helyettesíthető). Néhány szem friss áfonyával díszítjük.

(Fotók: St. Andrea Wine&Skybar)

koktél | St. Andrea Wine & Skybar | recept | whisky | szilveszter

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom