Close
Kezdődik: a francia állam ökoadót vezet be a repülőgép-járatokon

Kezdődik: a francia állam ökoadót vezet be a repülőgép-járatokon

Repülsz? Akkor fizess adót.

Könnyen lehet, hogy a francia állam friss lépésével egy világméretű adótrendet indít be.

A francia repülőterekről külföldre induló járatok utasainak úgynevezett ökoadót kell fizetniük.

A befolyt bevételből az ökológiailag kímélőbb közlekedési rendszereket, például a vasúthálózatot kívánják majd fejleszteni. A kivételt azok a járatok jelentik, amelyek Korzikára, Franciaország tengerentúli érdekeltségi körébe tartozó országokba indulnak, és azoknak sem kell fizetni, akik csak átszállnak francia reptereken.

A repjegyek árába természetesen eddig is több adónem/díj volt beleépítve, ezeknek országonként más az elnevezése. Angliában például ilyen a UK APD, amely az Egyesült Királyság repülőtereiről induló összes járat minden egyes utasára vonatkozik, de hozzá kell tennünk, hogy ezek nem ökoadók. Cseppet sem lennénk meglepődve, ha a gyakorlatot villámgyorsan átvennék más uniós országok is.

Az ökoadót 2020-ban vezetik be. Éppen nemrégiben írtunk a friss svéd trendről, a flygskamról, és ez a dolog kísértetiesen úgy hangzik, mintha a francia törvényhozók olvastak volna erről a skandináv trendről.

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom