Close
Kezdődik: a francia állam ökoadót vezet be a repülőgép-járatokon

Kezdődik: a francia állam ökoadót vezet be a repülőgép-járatokon

Repülsz? Akkor fizess adót.

Könnyen lehet, hogy a francia állam friss lépésével egy világméretű adótrendet indít be.

A francia repülőterekről külföldre induló járatok utasainak úgynevezett ökoadót kell fizetniük.

A befolyt bevételből az ökológiailag kímélőbb közlekedési rendszereket, például a vasúthálózatot kívánják majd fejleszteni. A kivételt azok a járatok jelentik, amelyek Korzikára, Franciaország tengerentúli érdekeltségi körébe tartozó országokba indulnak, és azoknak sem kell fizetni, akik csak átszállnak francia reptereken.

A repjegyek árába természetesen eddig is több adónem/díj volt beleépítve, ezeknek országonként más az elnevezése. Angliában például ilyen a UK APD, amely az Egyesült Királyság repülőtereiről induló összes járat minden egyes utasára vonatkozik, de hozzá kell tennünk, hogy ezek nem ökoadók. Cseppet sem lennénk meglepődve, ha a gyakorlatot villámgyorsan átvennék más uniós országok is.

Az ökoadót 2020-ban vezetik be. Éppen nemrégiben írtunk a friss svéd trendről, a flygskamról, és ez a dolog kísértetiesen úgy hangzik, mintha a francia törvényhozók olvastak volna erről a skandináv trendről.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom