Kiből lesz sikeres felszolgáló?

Ha álláskereséskor fontos számunkra a rugalmas munkaidő-beosztás, a sosem unalmas, változatos munkakörülmények és az emberekkel való kommunikáció, akkor a vendéglátás iparágban megtalálhatjuk azt, amit keresünk.

Ez a terület, különösen a felszolgáló munkakör, sokak számára vonzó alternatívát jelent az elhelyezkedésre, amiben nyilvánvalóan az is nagy szerepet játszik, hogy igencsak nagy a kereslet az ügyesen dolgozó, megbízható felszolgálókra.

Erre mi sem lehet jobb bizonyíték, mint a Székesfehérvárállás oldala, ahol többek között ezzel az álláshirdetéssel is találkozhatunk: felszolgáló állás versenyképes fizetéssel, Székesfehérvár mellett. A lehetőségek persze itt még nem érnek véget, érdemes körülnéznünk!

Mielőtt azonban nagy lelkesen beadnánk bármelyik hirdetésre a jelentkezésünket, fontos tisztában lennünk azzal, hogy kiből lehet igazán sikeres felszolgáló - és mi köztük vagyunk-e?

Aki szereti a pörgős munkavégzést

Bárhol is helyezkedünk el, felszolgálóként bizony pörögnünk kell, a vendégek ugyanis folyamatosan érkeznek, rendelnek, majd pedig fizetnek és távoznak, ezek mindegyike fontos feladatokat von maga után. Egyszerre több asztal is a “miénk” lesz, ami azt jelenti, hogy az ott ülő vendégekre folyamatosan figyelnünk, a kéréseiket pedig teljesítenünk kell.

Felszolgálóként egész nap jövünk-megyünk, és szinte egyetlen olyan perc sincs, amit tétlenül töltünk. Különösen igaz ez akkor, ha egy olyan helyen dolgozunk, ahova szívesen járnak az emberek enni-inni, és ahol mindig van forgalom. A gyors, pörgős munkavégzésre tehát mindenképp számítanunk kell.

Aki szívesen dolgozik emberekkel

Legyen a munkahelyünk egy bár, egy kávézó vagy egy étterem, mindenhol az a feladatunk, hogy embereket szolgáljunk ki, ami azt jelenti, hogy ebben a pozícióban elkerülhetetlen a velük való kommunikáció. Fontos tehát, hogy szeressünk kommunikálni velük és mindig nyitottan álljunk hozzájuk.

Aki kedves, barátságos személyiség

Bár alapvetően “csak” a kiszolgálás tartozik a felszolgálói munkakörbe, ezt a munkát nem lehet sikeresen csinálni úgy, ha közben nem figyelünk oda a kedves, barátságos hozzáállásra. Gondoljunk csak magunkra, mi sem szeretjük, ha búskomor felszolgálókkal kell találkoznunk, akik nem túl segítőkészek, sőt adott esetben még talán udvariatlanok is. Ebben a pozícióban az alapfizetésünkön túl borravalóra is számíthatunk, így már csak ezért is megéri kedvesnek lenni a vendégekhez.

Látható tehát, hogy bármennyire is kecsegtető a vendéglátás, és azon belül is a felszolgáló munkakör az elhelyezkedésre, nem való mindenkinek. Mielőtt tehát jelentkeznénk valamelyik álláshirdetésre, mindenképp tartsunk egy alapos önvizsgálatot, és legyünk őszinték magunkhoz: nekünk való ez a pozíció?

Ha a válaszunk az, hogy igen, akkor bátran nézelődjünk a Székesfehérvárállás oldalán, ahol jó eséllyel olyan hirdetést is találunk, ahol nem elvárás a felszolgálói végzettség, csak a rátermettség és a tapasztalat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom