Ha álláskereséskor fontos számunkra a rugalmas munkaidő-beosztás, a sosem unalmas, változatos munkakörülmények és az emberekkel való kommunikáció, akkor a vendéglátás iparágban megtalálhatjuk azt, amit keresünk.
Ez a terület, különösen a felszolgáló munkakör, sokak számára vonzó alternatívát jelent az elhelyezkedésre, amiben nyilvánvalóan az is nagy szerepet játszik, hogy igencsak nagy a kereslet az ügyesen dolgozó, megbízható felszolgálókra.
Erre mi sem lehet jobb bizonyíték, mint a Székesfehérvárállás oldala, ahol többek között ezzel az álláshirdetéssel is találkozhatunk: felszolgáló állás versenyképes fizetéssel, Székesfehérvár mellett. A lehetőségek persze itt még nem érnek véget, érdemes körülnéznünk!
Mielőtt azonban nagy lelkesen beadnánk bármelyik hirdetésre a jelentkezésünket, fontos tisztában lennünk azzal, hogy kiből lehet igazán sikeres felszolgáló - és mi köztük vagyunk-e?
Aki szereti a pörgős munkavégzést
Bárhol is helyezkedünk el, felszolgálóként bizony pörögnünk kell, a vendégek ugyanis folyamatosan érkeznek, rendelnek, majd pedig fizetnek és távoznak, ezek mindegyike fontos feladatokat von maga után. Egyszerre több asztal is a “miénk” lesz, ami azt jelenti, hogy az ott ülő vendégekre folyamatosan figyelnünk, a kéréseiket pedig teljesítenünk kell.
Felszolgálóként egész nap jövünk-megyünk, és szinte egyetlen olyan perc sincs, amit tétlenül töltünk. Különösen igaz ez akkor, ha egy olyan helyen dolgozunk, ahova szívesen járnak az emberek enni-inni, és ahol mindig van forgalom. A gyors, pörgős munkavégzésre tehát mindenképp számítanunk kell.
Aki szívesen dolgozik emberekkel
Legyen a munkahelyünk egy bár, egy kávézó vagy egy étterem, mindenhol az a feladatunk, hogy embereket szolgáljunk ki, ami azt jelenti, hogy ebben a pozícióban elkerülhetetlen a velük való kommunikáció. Fontos tehát, hogy szeressünk kommunikálni velük és mindig nyitottan álljunk hozzájuk.
Aki kedves, barátságos személyiség
Bár alapvetően “csak” a kiszolgálás tartozik a felszolgálói munkakörbe, ezt a munkát nem lehet sikeresen csinálni úgy, ha közben nem figyelünk oda a kedves, barátságos hozzáállásra. Gondoljunk csak magunkra, mi sem szeretjük, ha búskomor felszolgálókkal kell találkoznunk, akik nem túl segítőkészek, sőt adott esetben még talán udvariatlanok is. Ebben a pozícióban az alapfizetésünkön túl borravalóra is számíthatunk, így már csak ezért is megéri kedvesnek lenni a vendégekhez.
Látható tehát, hogy bármennyire is kecsegtető a vendéglátás, és azon belül is a felszolgáló munkakör az elhelyezkedésre, nem való mindenkinek. Mielőtt tehát jelentkeznénk valamelyik álláshirdetésre, mindenképp tartsunk egy alapos önvizsgálatot, és legyünk őszinték magunkhoz: nekünk való ez a pozíció?
Ha a válaszunk az, hogy igen, akkor bátran nézelődjünk a Székesfehérvárállás oldalán, ahol jó eséllyel olyan hirdetést is találunk, ahol nem elvárás a felszolgálói végzettség, csak a rátermettség és a tapasztalat.
(Szponzorált tartalom)
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!