Close
Kiderültek a terasznyitás részletei

Kiderültek a terasznyitás részletei

Szabályokat, nyitvatartási időket és egyéb részleteket közölt a kormányinfó.

A járvány megfékezése érdekében a kormány meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát április 19. után is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este tíz órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is, írja a Kormany.hu.

Az oltási program előrehaladásával párhuzamosan ugyanakkor közeledik a védelmi intézkedések feloldásának második fokozata is: a teraszok, az óvodák és az iskolák alsó tagozatai is készülhetnek a nyitásra. A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót.

Ez várhatóan a jövő héten bekövetkezik, mivel a Kormany.hu tájékoztatása szerint mostanra már körülbelül 3,1 millió ember kapott oltást. A vendéglátósok tehát már készülhetnek a teraszok nyitására;

a jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Emellett kiderült az is, hogy csak a felszolgálóknak kell maszkot viselni, az ott tartózkodó vendégeknek nem.

A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni. A szabályok be nem tartása esetén a vendéglátóüzlettel szemben százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár a vendéglátóhely bezáratása is elrendelhető. A szabályokat be nem tartó vendéggel szemben pedig szabálysértés esetén 5 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható.

Emellett ma újra megerősítették, hogy eltörlik a teraszok után fizetendő közterületi díjat. További információ, hogy a munkahelyi, iskolai, kórházi menzák és büfék is nyitva lehetnek, a szállodákban, hotelekben és szálláshelyeken található éttermek és bárok pedig

csak az ott megszálló – üzleti céllal érkezett – vendéget szolgálhatják ki.

A kormány emellett május 23-ig meghosszabbítja a határellenőrzést; továbbra is érvényes, hogy a hazatérő magyaroknak tíznapos hatósági házi karanténba kell maradnia, az alól csak két darab negatív PCR-teszttel kaphatnak felmentést.

(Forrás: Kormany.hu, fotók: Getty Images, 21 vendéglő)

FOLYTASD EZZEL
A világ tíz legjobb borvidéke, amit érdemes felkeresni
Svéd húsgolyós fánkot készített az IKEA, de csak egyetlen helyen kóstolható a világon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom